https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Pomladni trio v Murski Soboti: ponovno tudi dvoboj Opec-Štihec

17.9.2014  

Na prihajajočih lokalnih volitvah v murskosoboški občini bodo pomladno opcijo zastopali Anton Štihec, Jasmina Opec in Drago Šiftar.


Anton Štihec in Jasmina Opec se bosta tako »pomerila« še drugič, saj sta oba kandidirala na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2011. Štihec je le leto dni po izvolitvi za župana murskosoboške občine neuspešno kandidiral za poslanca pri Virantovi Državljanski listi, medtem ko je Opecova kandidirala na listi SLS. Slednja je takrat prejela več glasov kot Štihec. 

Štihec je še nedavno nastopal kot regijski koordinator Virantove stranke v Pomurju, a na županskih volitvah ne kandidira s podporo Državljanske liste. Bo pa kandidiral s podporo SDS, iz katere je leta 2009 izstopil po hudih medsebojnih obtožbah. Štihca je podprla tudi NSi, napram prejšnjim volitvam pa je izgubil podporo kar štirih strank: Desus, SNS, SLS in SMS Zeleni.

 

Opecova se na listi stranke SLS v boj za županjo podaja kot Pomurka leta, je nekdanja poslanka državnega zbora in aktualna mestna svetnica.

 

Potem ko je po nedavnih predčasnih državnozborskih volitvah razmišljala o odhodu iz SLS (čeprav je dosegla nadpovrečen rezultat napram svojim strankarskim kolegom), se je odločila ostati v stranki. Pravnica, sicer Štihčeva sovaščanka, bo po napovedih nastopala predvsem s svojo svežino, neobremenjenostjo in sodelovalno politiko.

 

Drago Šiftar bo mesto župana napadal kot neodvisni kandidat, čeprav je član stranke SDS in celo eden izmed ustanovnih članov te stranke v Pomurju. Kljub temu se je stranka raje odločila podpreti Štihca.

 

Šiftar naj bi iz kombinacij izpadel predvsem zaradi notranjih dogovorov v murskosoboškem SDS-u, ki ga kreira trojica Karel Šoš, Andrej Mešič in Silvo Jakob. Šiftar je sicer direktor murskosoboške Komunale, bil je poslanec prvega slovenskega parlamenta in nekdanji »učenec« Jožeta Pučnika. Za seboj ima tudi diplomatske izkušnje, saj je bil generalni konzul na Madžarskem. 

    Fotogalerija