https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pomurec.com razmišlja naglas za boljšo prihodnost vseh nas

06.07.2011 ob 0:02  

Slovenija trenutno ne izkorišča vseh svojih potencialov, priča smo neodgovornosti nosilcev odgovornih funkcij. Kot državljani smo zato odgovorni, da na glas povemo, kaj nas muči in kaj si želimo.

Zavedamo se, da so številne priložnosti zamujene, a da nas številne še čakajo. A za čakanje nimamo časa. Čas je, da reagiramo. Zdaj. Zavedanje o tem, da bi lahko bili (bistveno) boljši, kot smo, je pri tem eden ključnih dejavnikov. 

Kako vi razmišljate o tem, kaj mi mislimo?

Aktualno stanje v državi na različnih nivojih, za katerega so odgovorne sedanje in minule vladajoče garniture na čelu z "levimi" in "desnimi" ter tistimi iz ozadja in ospredja, bodo za Pomurec.com komentirali: 

Dr. Andrej Horvat (državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in nekdanji vodja projektne pisarne za Pomurje)

Besedo smo mu dali, ker želimo iz prve roke slišati, kako razmišjajo tisti, ki so "pri koritu". Kako razmišlja politik vladajoče garniture o tistem, kar mi mislimo, da ni dobro? Je res vse tako slabo?

 

Mag. Darko Krajnc (predsednik Stranke mladih – zeleni Evrope)

Štajerec, poročen v Prekmurje, predstavlja politični glas mladih. Ker menimo, da mladi v politični participaciji potrebujejo svojega predstavnika, je politik mlade generacije pravšnji, da predstavi svoj pogled na razvoj naše države. Ne dajemo mu politične podpore, ga pa postavljamo na odgovornost za zapisane besede.

 

Filip Dobranić (svetovni prvak v debatiranju)

Lendavski debater veliko potuje po svetu, spoznava različne države, kulture in poglede ljudi.  Na mladih svet stoji, Filip pa zna stati na pronicljivih besedah. To dokazujejo tudi njegovi številni uspehi na področju debate.

 

Monika Sobočan (dolgoletna uspešna debaterka in študentka medicine)

Študentka 1. letnika medicine in dolgoletna uspešna debaterka iz Gomilic spada v Generacijo Y – generacijo tistih, ki jim Slovenija predstavlja dom, širni svet pa izziv.

 

Mag. Bianca Žvorc (lastnica podjetja BeeZee Designs in BeeZee Eco Kid)

Foto: Michael Cress

Prekmurka, ki trenutno živi in ustvarja v Nemčiji, ima za sabo številne poslovne in življenjske izkušnje. Tudi iz Združenih držav Amerike. Delala je za največje svetovne korporacije, pri tem pa spoznavala profesionalno poslovno kulturo v pravem pomenu besede. Slovenska država jo je s številnimi nepotrebnimi, neučinkovitimi in zamudnimi postopki pustila razočarano, a v njej vidi neizbrušen biser. 

 

Svoje mnenje h komentarjem bo dodal tudi urednik Pomurec.com Tadej Buzeti

S šesterico komentarjev, ki jih bomo objavili v sledosledju sreda-petek-ponedeljek-sreda-petek-ponedeljek, želimo reflektirati aktualno stanje v državi. Pohvaliti želimo dobre in kritizirati slabe strani Slovenije. Predvsem pa želimo, da se vsi skupaj zamislimo in razmislimo, kakšno državo si želimo.

Ne pustimo, da nam jo ukradejo. Državljani nismo plen, država pa ne korito za plenjenje.


Kot prvega, objavljamo mnenje mag. Darka Krajnca:

PAHOR NI BISTVO PROBLEMA, POTREBUJEMO KORENITE SPREMEMBE V SISTEMU

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.