https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Tekma za nakup Mure; Škrjančeva je preuranjena

Murska Sobota, 25.07.2011 ob 9:35  

Pri družbi Mura in partnerji smo preverili, v kakšnih odnosih so s Samanto Škrjanec. Slednja nastopa kot posrednica neimenovanega angleškega podjetja, ki se zanima za nakup Mure.

"Kot smo izvedeli iz medijev, naj bi gospa Škrjančeva v kontaktih, ki jih je imela s stečajnim upraviteljem Mure d.d. v stečaju, nastopala kot posrednica neimenovane angleške nepremičninske agencije. Šlo naj bi za potencialnega kupca tistega dela premoženja Mure d.d. v stečaju, ki bo v kratkem predmet javne dražbe.

Potrebno je poudariti, da družba Mura in partnerji d.o.o. predstavlja le del premoženja, ki bo predmet omenjene dražbe. Predmet premoženja zadevne dražbe so še družba Mura Zagreb, d.o.o., specificirano nepremično in premično premoženje ter dve blagovni znamki stečajnega dolžnika. Sama dražba in aktivnosti v času pred dražbo bodo opredeljeni s pogoji javne dražbe, ki so enaki za vse potencialne dražitelje," so uvodoma dejali v tajništvu generalnega direktorja družbe Mura in partnerji.

Dodajajo, da bodo v okviru priprav na dražbo lahko potencialni dražitelji po tem, ko bodo s stečajnim upraviteljem podpisali pogodbo o zaupnosti in izvedli plačilo stroškov, opravili skrbni pregled, ki bo potekal po mednarodnih standardih in na podlagi seznama dokumentacije, ki ga bo potencialni dražitelj predložil stečajnemu upravitelju.

Sestanek s Škrjančevo v kratkem bi bil preuranjen

Spomnimo, da je Škrjančeva želela dokumentacijo od stečajnega upravitelja Branka Đorđeviča dobiti že pred časom, vendar je bilo potrebno počakati še na revizorjevo poročilo, nad čemer je bila razočarana. Takrat je navezale stike z direktorjem Mure in partnerji Milanom Mörcem, ki jo je prosil, da počaka z ogledom do 25. julija ter izrazil željo, da se takrat tudi sestaneta in prediskutirata možnosti sodelovanja.

Pa bo do tega sestanka tudi v kratkem prišlo? "Vodstvo družbe Mura in partnerji bo zagotovilo vse potrebno za izvedbo skrbnega pregleda tistega dela poslovanja, ki se nanaša na to družbo, in sicer vsakemu od potencialnih dražiteljev, ki pa bodo predhodno morali izpolniti pogoje, kot bodo opredeljeni v javni dražbi.

foto: siol.net

Do danes še ni znan datum objave javne dražbe omenjenega poslovnega paketa, zato ocenjujemo, da bi bil termin sestanka z gospo Škrjančevo, kot ga navajate, preuranjen," odgovarjajo iz tajništva generalnega direktorja družbe Mura in partnerji.

Dogovora še ni, izkazan je le interes

Predmet sestanka z gospodom Mörcem naj bi bil morebitno sodelovanje med Angleži in managementom Mure ter predvsem o sodelovanju v prihodnje, ki je neodvisno od Angležev. Kaj o slednjem pravijo v Muri? "Glede na navedbe vašega medija, ki se nanašajo na to, da bi gospa Škrjančeva prevzela določena strokovna področja v Muri, vam sporočamo, da se do sedaj z njo nismo dogovarjali o poslovnem sodelovanju, je pa gospa Škrjančeva izkazala zainteresiranost za sodelovanje z nami, saj nam je posredovala predstavitev svoje agencije.

Mura in partnerji danes razpolagajo s svojimi strokovnimi službami, specializiranimi za posamična poslovna področja. Do danes smo v naši družbi kot tudi v ostalih družbah skupine Mura, takrat, ko je bilo to v korist družbe, poslovno sodelovali tudi s specializiranimi zunanjimi poslovnimi partnerji. Tudi v prihodnosti smo za skupne projekte z izbranimi družbami in inštitucijami zainteresirani, saj prinašajo sinergijo in pozitivno vplivajo na uspeh družbe," so nam sporočili iz tajništva generalnega direktorja družbe Mura in partnerji.

Mura deluje pozitivno

In v kakšni kondiciji je trenutno nekdaj paradni konj Pomurja? "Od nekdanje skupine Mura danes delujejo štiri pravne osebe. Ena od njih, največja po obsegu prihodkov in številu zaposlenih, je Mura in partnerji. Družba Mura in partnerji posluje stabilno in na letni ravni beleži rast, saj povečuje obseg čistih prodajnih prihodkov in števila zaposlenih. V družbi se izvaja prenova poslovnih procesov, proizvodne kapacitete so zasedene. Družba je kljub še vedno trajajoči recesiji in težkih pogojih poslovanja v panogi, in sicer tako na nacionalnem kot tudi globalnem trgu, prvo polletje letošnjega leta zaključila s pozitivnim rezultatom," sporočajo iz tajništva generalnega direktorja družbe Mura in partnerji.

Preberite tudi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.