https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

VLADO KRESLIN - Pomurski poletni festival Velika Polana

Kdaj: Sreda, 03.08.2011 ob 22:00

Kje: Velika Polana, Velika Polana

Kdo ga ne pozna? In njegovih spremljevalnih glasbenih sestavov? Zaznamovalo ga je glasbeno druženje s starejšimi godci iz Beltinec, z Beltinško bando. V tistem obdobju se je Vlado Kreslin intenzivno posvetil ljudski godbi in povzročil pravi preporod etno glasbe in njenega dojemanja na slovenskem. Vzporedno je sodeloval z različnimi glasbeniki, predvsem z Mirom Tomassinijem, ki je njegov zvesti spremljevalec še danes. Mali bogovi so nastali v začetku 90. let. Združen z njimi in Beltinško bando, je Kreslin na odrih in nosilcih zvoka povezal in še vedno povezuje, lokalno in globalno.

V Beltinški bandi deluje zdaj že druga in tretja generacija ljudskih muzikantov. Vlado pogosto sodeluje z mlajšimi slovenskimi in s priznanimi tujim glasbeniki. Preskakuje glasbene in državne meje in ruši tabuje. Pozna ga svet! Jutarnji list je o njem zapisal: Ko človek posluša Kreslinove pesmi, se mu zdi, da so folk, blues in rock izumili Slovenci. Seveda je to daleč od resnice, vendar je on tako dober, da so pesmi glasbeno univerzalne, pa vendar v duhu slovenske.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.