https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Siddharta - Pomurski poletni festival Velika Polana

Kdaj: Petek, 05.08.2011 ob 21:00

Kje: Velika Polana, Velika Polana

Skupina, ki danes nedvomno predstavlja največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995. Njihovo ime izhaja iz naslova romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Začetki Siddharte temeljijo na želji ustvarjanja svoje glasbe in samosvojega zvoka. Ker so stremeli k drugačnosti, so zvok obogatili še s saksofonom in klaviaturami. Uspelo jim je svojevrstnost zacementirati se v glasbenih sferah, zato danes brez zadržkov govorimo o Siddhartinem zvoku kot sinonimu glasbenega žanra. Nemalo truda so vložili v delo in s svojimi dosežki sami postavili mejnike na poti obstoja. V letu dni po izidu albuma prvenca Id je skupina odigrala preko 50 nastopov v živo in prav ti so dali plošči novo dimenzijo. Stopnjevalo pa se je tudi medijsko udejstvovanje, saj Slovenija dotlej še ni poznala skupine, ki bi z izdajo svojega prvega albuma dvignila toliko prahu. A to je bil šele začetek. Sledila je mala plošča Lunanai, album Nord v letu 2001, leto kasneje Silikon Delta in potem Rh-, ki je doživel tudi svojo angleško različico. Tri mesece po izidu tega albuma se je zgodil koncert na bežigrajskem stadionu, ki je koncertni nivo slovenske glasbene estrade premaknil visoko v nebo, Siddharto pa zaznamoval za vedno. Sledila sta Petrolea in mala plošča Male roke, ne nazadnje pa Saga v letu 2009. Ker obljuba dela dolg, so fantje v letošnjem letu posegli po Stožicah in pripravili nepozabni koncert na katerem so posneli tudi svojo novo plato Vi. Osem mesecev priprav na spektakel je izzvenelo v dogodek, ki je uspel bolje kot so si upali sanjati v najbolj divjih sanjah. Priložnost, da jih doživite v vsej svoji veličini je tukaj!

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.