https://www.lust.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preiskovalna komisija državnega zbora nadaljuje s preiskavo domnevnega nezakonitega financiranja strank

16.05.2024 ob 15:40  

Preiskovalna komisija Državnega zbora o domnevno nezakonitem financiranju političnih strank, je danes z zaslišanjem Iztoka Polaniča preverjala morebitno politično posredovanje pri prodaji Panvite družbi Regal-Trgovina v lasti družine Polanič in povezave posla z najemom podjetja Klavdije Snežič.


Iztok Polanič je prav tako direktor podjetja IH Nepremičnine, ki se po njegovih besedah ukvarja z razvojem nepremičnin in oddajanjem lastnih nepremičnin v najem. Polanič je danes pred komisijo pojasnil, da je podjetje IH Nepremičnine ob delitvi premoženja skupine Pomgrad, za davčno svetovanje najelo podjetje Klavdije Snežič, saj so razmišljali o tem, da bi zaradi davčnih obremenitev v Sloveniji sedež podjetja preselili v drugo državo.

S Klavdijo Snežič je podjetje poslovalo preko njenega zdaj že nekdanjega moža Roka Snežiča. "Nje nisem nikoli spoznal, spoznal sem samo njenega moža," je dejal Polanič. Predstavitev je po njegovih besedah opravil Rok Snežič.

Pisne dokumentacije o tem poslu nimajo, saj so se dogovorili, da jo bodo naročili, če bo Polanič ugotovil, da je selitev sedeža v drugo državo smiselna. Na podlagi svetovanja je ugotovil, da so davčne ugodnosti možne, a se na koncu po njegovih besedah niso odločili za selitev sedeža.

Predsednico preiskovalne komisije Tamaro Vonta je zanimalo, ali je bil najem Klavdije Snežič za svetovanje kakorkoli povezan s prodajo delnic Panvite v letu 2021 družbi Regal-Trgovina. Slednja je namreč kupila delnice Panvite od Farm Ihan, ki so bile takrat v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). "Na to ne morem odgovoriti," je odgovoril Polanič. Družba Regal-Trgovina, ki je v lasti družine Polanič, je oktobra 2021 za 28-odstotni delež skupine Panvita plačala dober milijon evrov. Vrednost paketa delnic Panvite naj bi takrat bila ocenjena na več kot dva milijona evrov, poroča STA. 

Foto: Slike so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2024 ob 16:02 Roni Kordiž - HAD gost

      Kriv je Janša in to lahko reši samo dober gospodarstvenik kot je Robert Golob.

      5 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 21:39 Pravilno, vendar gost

        veliko crkvenih objektiv ni dalo za Furs (davek), duhovniki nisu dali za socialne prispevke. ... Noben ne more bit nad zakonom https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/furs-blokiral-premozenje-nekdanjega-ministra-janseve-vlade-/

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2024 ob 16:06 gost

      Trbej malo bole preiskati Polaniča marsi kaj mo izvedeli .

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2024 ob 16:36 Karel K. gost

      Zagotovo je potrebno preiskati polaniča, vendar se bo to zgodilo z zamikom dvejsetih in več let. Takrat bi bilo preprečiti Polaniču (očetu) ta tajkunski prevzem Panonke ion gradbenega podjetja Pomgrad ali konstruktorja kot se je takrat imenovalo to podjetje. Zdaj je potrebno preiskati svež primer imenovan Golob, da slovenski narod ne bo še naprej talec svojih najvišjih državnih funkcionarjev domnevno ali pa zares vpletenih v kriminalno-korupcijske posle, kot v tem trenutku kažejo razni dokumenti za goloba in pa njegova in njegovih podrepnikov-pomagačev, da preprečijo to preiskavo. Seveda je jasno vsakemu umsko uravnovešenemu človeku, da je Golob kriv, saj se potem, če nebi bil kriv, nebi otepal te preiskave, tu ni potrebno biti kriminalistično izobražen, da se to ugotovi. Potrebno bi v enaki meri tudi preiskati družino predsednice države Musarjeve, saj z možem zares nista poslovala in ne poslujeta tudi sedaj, ko imata oblast v državi v rokah vse pravilno in nekoruptivno. Dokler se to ne bo v Sloveniji zgodilo, da bodo najprej preiskani in kazensko preganjani tisti kateri kandidirajo za najvišje in nižje državniške funkcije, je zaman preiskovati Polaniča in podobne, saj so ti lahko v preteklosti izpeljali te tajkunske rabote s pomočjo najvišjih državnih funkcionarjev, ki so na ta način opravičlevali svoj kriminal in si pridobivali podpornike, saj če so se jim izneverili potem so opleli, saj so jim ti visoki politiki odrekli podporo.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 16:44 gost

        Oh Karel ti vedno najdeš poštene demokrate da lahko opravičič lopove kova čelavi Janči.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 16:55 123 gost

        Karel K ti sploh kje delaš ker imaš toliko časa za pisanje in si mogoče že opazil da na vsako temo daješ iste komentarje,,golazen desničarska,,

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 16:58 Lali gost

        Janša je imel dosti kazenskih postopkov pa je še vedno v politiki, samo on ni prevzemal pošte,,

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 23:21 Nobene izjeme gost

        https://katoliska-cerkev.si/davki-in-obdavcitev-cerkvenih-nepremicnin https://www.druzina.si/clanek/davki-ki-jih-placuje-katoliska-cerkev Sarkalne objekte in cerkev, kakor tudi verske obrede bi morali dati visok davek Furs. https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/banke-so-nas-strasile-pred-golobovim-davkom-zdaj-pa-tolcejo-rekorde-1264760

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2024 ob 17:00 gost

      123 Tvojo izražanje je pa nečloveško , nekulturno , skratka podlo 16:55

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2024 ob 17:04 gost

      Očitno so te vzgajali nekje zabačenem kraju in nič vredni starši sodeč po tvojih zapisih . Res si prava BARABA drugače ti ne vem oceniti ti ob 16:55 in si poišči pomoč , ker si jo še kako potreben !!!!!!

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 17:30 123 gost

        Večjih barab kot so desničarji ni, malo poglej kdo hujska po svetu,,samo desno usmerjeni pa tudi Janša je že pozival k samooborožitvi

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2024 ob 17:29 gost

      Nekša zabačena preiskovalna komisija preiskuje privatne firme in jim brska po računih,hi,hi,hi , bljak,bljak,bljak.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.05.2024 ob 17:31 gost

      Ka lali,tij si poštar,ali pa samo en norček na roko delani?

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.05.2024 ob 17:38 TINA gost

      GOLOBJA POKVARJENA MAFIJA

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.05.2024 ob 17:39 gost gost

      GOST 17,04 TELE GOVEDO MISLIŠ KA STE LEVAKI PAMETNI VEJ PA VAM POSLANKA NE VEJ KJE JE ŠENTILJ PA ŠE VEČ VAS JE TAKŠNIH UŽAS KA MAMO EDNOMI PA SE NASIP ZRUŠI OB MURI NAM GA VTRGNE DOBRO

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.05.2024 ob 17:41 gost

      Industrijska proizvodnja se je v območju z evrom marca na mesečni ravni okrepila za 0,6 odstotka, v EU pa za 0,2 odstotka. V Sloveniji je upadla za 5,9 odstotka, kar je največ med državami članicami. V medletni primerjavi je industrijska proizvodnja tako v območju z evrom kot v EU nazadovala za odstotek. V Sloveniji je bil padec 6,9-odstoten. "Vlada dela dobro... to je šele začetek"

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.05.2024 ob 17:44 soul hunter gost

      vsi ste budallleeeeee.....desni in lejvi sredinski....enih par spakivati kak na slovaskem....nej enih par ..precej jih treba....potem bi bil mir in to za vecno......teh desnih in levih golazni golazenskih

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.05.2024 ob 18:10 gost

      33 let v samostojni Sloveniji je samo 1 stranka kera že 33 laže krade se financira mimo zakona se povezuje z mafijo vse vrstno in z celega Balkana. To je stranka SDS kera je najbolj namazana z vsemi ne zakonitimi svinjarija mi pa tudi že 33 let ima Slovence davkoplačevalce keri vse njihove svinjarije plačujejo za bedake, debile, kretene, skratka za glupi narod kot ga imeuje vele vodija Januš grozni.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2024 ob 23:59 Kradli in utajevali gost

        https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/hisne-preiskave-zaradi-razpisa-ki-je-odnesel-ajanovic-hovnikovo.html

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.05.2024 ob 18:29 Karel K. gost

      Dokler bo samo eden takšnega mnenja v državi kot je ta ob 18.10, Slovenija ne bo napredovala, bo država, ki služi mafiji, mafija bo imela državo. Zavržno in nedostojno je govoriti, da samo eni kradejo, njegovi pa ne, čeprav je jasno dokazano in kriminalistično obdelano, vendar nikjer sodno nedokončano, da kradejo oboji, titoisti več, Janševi manj. Sodno pa ni dokončano, saj to slovenski veljavni Ribičičev nedosleden in invalidni pravni red dopušča, ko je samo kriv tisti, ki ni vključen v nobeno politično opcijo. Kateri je vključen ni kaznovan, le posamezniki z namenom, da se državljanom meče pesek v oči, da Ribičičev pravni red vseeno funkcionira po enakih vatlih za vse.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      16.05.2024 ob 21:42 Aha gost

      Polanič prevzel to pa ono ja res je.panonko ,Pomurje,kg rakičan vse šlo k vragu,kaj bi po vašem se zgodilo če nebi polanič prevzel? To povejte.veliko zaposlenih se tu dočakalo penzije ko polanič prevzel.vedno še nekaj dogaja pa dela tu je več firm za tem vsem,,ne vem kaj bi bilo če bi vse to svinjski švabi prevzeli ali kot v Ukrajini Francozi,bože nedaj ka zločinci američani.ka bi te komentirali.veliko ljudi dela zaj na teh firmah,res da ni vrhunska plača a se mnogi penzije tu dočakali.sem pa proti ko so se tu Hrvati vmešali.to naj bi dale ostalo naše.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      16.05.2024 ob 23:24 Busybee gost

      Golobajzari odjebali ste. Mimogrede a še kdo pleše???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      17.05.2024 ob 1:07 Davki so za vse in ni izjem gost

      https://www.kanonist.eu/blog/2018/11/14/cerkev-placuje-davke https://www.zkps.si/obdavcitev-nepremicnin-katoliske-cerkve/https://www.24ur.com/novice/slovenija/bodo-obcine-zupnijam-zaracunavale-davek-za-sakralne-objekte.html

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.