https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Aloha! Pomurec.com na Havajih ...

 

Havaji so postali del ZDA šele leta 1900 in leta 1959 tudi uradno 50 ameriška zvezna država. Za 12000 kilometrov dolgo pot iz Slovenije  boste na letalu presedeli približno 20 ur in odšteli dobrega tisočaka za letalsko vozovnico.

Otoki so vulkanskega izvora in njihova oblika je res impresivna. Kot najsevernejša otoška skupina Polinezije, razpolaga z bujnim rastjem, živo zelenimi klifi, ter seveda s kristalno čistim morjem. Največji delež turistov prihaja iz Japonske in seveda ZDA. Najbolj obiskani so Oahu, Maui, Kaui in Big Island. Ko si začnete ogledovati otočje vam postane takoj jasno, zakaj Havaji predstavljajo eno najpogostejših lokacij za snemanje holivudskih uspešnic.

Klima je ugodna čez vso leto, morje je zaradi valov sicer bolj primerno za surfanje kot za kopanje. Waikiki, najbolj znana plaža na Havajih je res posuta s turisti, a področja izven tega bodo prepričala tudi največjega skeptika. Razen letalske karte, Havaji ne predstavljajo večjih stroškov, kot katera izmed evropskih destinacij.

Vzponi na delujoče vulkane, jahanje, trekingi, vodni športi so le nekatere izmed aktivnosti, ki vam lahko popestrijo preživljanje časa tam nekje na drugem koncu sveta.

Dolina Kaaawa - tukaj so snemali Jurassic Park, Pearl Harbour ...

 

Kljub pozidavi je Waikiki zaradi bujnega rastja prava paša za oči.

 

Na Havajih se je rodil tudi sedanji predsednik ZDA -  Barack Obama.

 

Havaji so raj za surfarje.

 

Plaža Waikiki - v ozadju vulkanski krater.

 

Številni zvezdniki so si omislili svoja domovanja ob havajski obali.

 

Odkrivanje pisanega podvodnega sveta je zelo priljubljeno ob bližnjih koralnih grebenih.

 

Lahko si omislite 2 urni tečaj surfanja, kjer vam zagotovijo, da boste "jahali" val vsaj nekaj sekund stoje (50 USD).

 

Zvoki ukuleleja in ples ustvarijo čarobno vzdušje.

 

Na plažah izven Waikikija lahko najdete veliko mirnih kotičkov.

 

 

Spomenik očetu surfanja - Dukeu Kahanamoku

 

Leta 1893 so Američani v Kraljevini Havaji strmoglavili zadnjo havajsko kraljico Liliuokalani.

 

Napad na Pearl Harbour - 7.12.1941

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

---------------------

 

PRIPOROČAMO:

Vse POM-TURE

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.