https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Macau - kitajska igralniška meka, ki so jo dolga leta imeli Portugalci

3.1.2013  

Macau je bil vse do leta 1999 portugalska kolonija, ko je bil zopet priključen k matični Kitajski. Skoraj pol tisočletja so ga Portugalci uporabljali kot svojo trgovsko središče  in večino arhitekturnih dosežkov gre pripisati ravno njim.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Danes večina prihodkov Macau ustvari s turizmom oz. bolje rečeno igralniškim turizmom. Vse več kitajskih bogatašev »plemeniti« svoj denar v igralnicah ob obali. Danes približno pol milijona prebivalcev živi v ureditvi podobni kot v Hong Kongu, ki je z ladjo oddaljen dobro uro vožnje.

Igralniška industrija je zaživela leta 1962 in vse do leta 2002 je imel monopol na igralništvom  Stanley Ho. Šele po ukinitvi monopola so začeli tukaj tudi tuji vlagatelji  z igralniškim poslom. Ameriški Sands je leta 2007 postavil Venetian Macau, ki velja za po površini šesto največjo stavbo na svetu. Zraven igralništva in turizma je zelo pomembna še tekstilna industrija.

Čudovito obnovljen trg je prava vaba za večinoma kitajske turiste.

 

V zadnji desetih letih je v Macau kar 30% rast števila prebivalstva. Se pa trend v zadnjih letih umirja.

 

Ostanek katedrale Sv. Pavla, zgrajene leta 1602.

 

Požar leta 1835 je skoraj v celoti uničil katedralo. Danes je pod zaščito UNESCA.

 

Pogled na mestni vrvež, v ozadju številne igralnice.

 

Kljub navideznemu blišču je življenje večine prebivalcev zelo težko.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. porabje
      18.01.2013 ob 15:05 porabje

      Na Kitajskon samo eden jezík, mandarin je uradni, depa nega edíni kitajski jezík. Makau je bio pod portugalskov oblástjov, zátok tüj uradni jezík ešče itak nej te mandarin, liki kantonski jezík. Gda je Kitajsko nazaj dobíla Makau, neso šteli odpraviti kantonskoga jezika. Etak Hongkong pa Makau mata jezikovno autonomijo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.