https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TOP 10

10 najzlobnejših žensk

1.2.2011  

Na današnjem TOP 10 seznamu predstavljamo 10 najzlobnejših žensk, ki so tekom zgodovine povzročile veliko tragedij v človeških življenjih.

10. Kraljica Mary I. (1516–1558)

Mary je bila edina hči Henryja VIII. in Katarine Aragonske, ki je preživela zgodnje otroštvo. Kraljica je slovela po tem, da je začasno s silo vrnila katolištvo v Anglijo.  Pošast, znana tudi kot »Krvava Mary« (»Bloody Mary«) je dala pregnati mnogo uglednih protestantov, ki se niso smeli vrniti v državo vse do kraljičine smrti. 

9. Myra Hindley (1942–2002)

Myra Hindley je skupaj z Ianom Bradyjem zakrivila  umore na območju Machestra v 60. letih 20. stoletja. »Pošasti« sta žrtve ugrabljali, spolno zlorabljali in brutalno mučili do smrti. Med žrtvami so bili trije otroci, stari pod 12 let in dva najstnika. Glavni dokaz brutalnih umorov je bil zvočni posnetek krikov groze ene od žrtev. Hindleyeva na sojenjih ni pokazala obžalovanja.

8. Izabela Kastiljska I. (1459–1504)

Španska kraljica, ki je skupaj z možem Ferdinandom Aragonskim dosegla enotnost Španije pod njunim vnukom Carlosom I. Zla kraljica je postavila Tomasa de Torguemada za prvega inkvizitorja. Inkvizicija je zajela predvsem jude in muslimane, izseljenih je bilo okrog 200.000 ljudi.

7. Beverly Allitt (1968–)

Foto: BBC News

»Angel smrti« je ena izmed angleških največjih serijskih morilk. Ko je delala kot medicinska sestra, je zakrivila umore 4 otrok in hude poškodbe drugih 5 pacientov. Preden so jo obsodili, je hudo poškodovala še trinajst otrok. O motivih za svoja dejanja ni nikoli govorila, gre pa verjetno za Munchausnov sindrom, mentalno bolezen, kjer oseba poškoduje svoje oskrbovance, da bi pritegnila pozornost.

6. Belle Gunness (1859–1931) 

Belle Gunness velja za eno nabolj sprevrženih ameriških serijskih morilk. S svojo višino (1,83 m) in 91 kilogrami je že na videz predstavljala mogočno in nevarno žensko. Domnevno je ubila oba svoja moža in vse otroke, zagotovo pa je pokončala večino svojih ljubimcev in dve hčeri. Številka umorov se giblje okrog 100.

Motiv: denar. Zavarovalne police, ukradene od ljubimcev, so ji predstavljale stalen vir dohodka.

5. Mary Ann Cotton (1832–1873)

Angležinja, ki je postala serijska morilka zaradi materialnih koristi. Ubila je dvanajst otrok, tri može, mater in nekaj prijateljev. Vsi so po uradnih podatkih umrli za trebušno gripo. Ko so odkrili, da je morilka bližnje zastrupljala z arzenom, da bi se dokopala do denarja, so jo obsodili na smrt z obešanjem. Umrla je počasne in mučne smrti.

4. Ilse Koch (1906–1967)

»Čarovnica iz Buchenwalda«, žena komandirja koncentracijskega taborišča v Buchenwaldu , se je navzela moževe zlobe in brutalnosti. Kaj hitro je postala sadistka in nimfomanka, ki je zapornike silila v sodelovanje v sprevrženih orgijah. Žrtve je brutalno mučila, znana pa je bila po »zbiranju spominkov« - s teles umorjenih zapornikov je jemala kožo s tetovažami, iz katerih so bile izdelane platnice knjig in senčniki. Storila je samomor z obešanjem.

3. Irma Grese (1923–1945)

Paznica v koncentracijskih taboriščih v Belsnu in Auschwitzu, ki je svoje delo opravljala z neverjetno vnemo. Najbolj je uživala ob sadističnem pretepanju zapornikov in izbiranju le-teh za »tuširanje« v plinskih celicah. K zapornikom je spuščala sestradane pse in jih mučila tudi psihično.  

2. Katherine Knight (1956–)

Poosebljena zloba je znana po svoji brutalnost in je prva Avstralka, ki so jo obsodili na dosmrtno zaporno kazen brez možnosti pomilostitve. O njeni izprijenosti priča dogodek, ko je zadavila kužka bivšega moža pred njegovimi očmi. Drugega moža je kar 37-krat zabodla, ga odrla in pripravila za večerjo otrokom. Na srečo so »večerjo« prej odkrili policisti.

1. Elizabeth Bathory (1560 –1614)

Kneginja, ki jo smatrajo za najzlobnejšo serijsko morilko v madžarsko-slovaški zgodovini. V obdobju 25 let je zakrivila na stotine brutalnih umorov. Njene žrtve so bili največkrat podložniki, ki jih je zvabila na grad, a se niso od tam več vrnili. Z žrtev je grizla meso pri živem telesu, jih brutalno pretepala, jim zažigala roke in genitalije ... Zaradi družbenega položaja ji niso sodili pred sodiščem, je pa bila obsojena na hišni pripor in tako v eni sobi dočakala smrt. 

Vir: www.listverse.com

    Komentarji

    1. blue
      01.02.2011 ob 22:03 blue

      kaj pa Hilda Tovšak, kera bo posredno kriva za 100 samomorov??

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Chevapcic
      02.02.2011 ob 8:40 Chevapcic

      .. tau so sigurno nej bilej Tinker Bells vilinčke .. :-))

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Prlek
      02.02.2011 ob 10:57 Prlek

      "bližnje zastrupljala z arzenalom" Verjetno z arzenom. Pa Elizabeth Bathory ne Elizabeth Barthory.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. vidocq
      02.02.2011 ob 11:07 vidocq

      ----- za nekaj teh gosk san znau , pa ka kopate po tistij , ka jin nišče več nikaj nemre -- doma -- tu pa gejo rece pa srake na sakšen malo bokšen ledrnon stolce , pa odijo kak pave , liki v glavi so sami " toreki ", tou tak ne vejte ka je / te zvoščene bataše predstavte , pa te se zgrabimo komentejrat ............ lp

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. Nusa_Grah
      02.02.2011 ob 13:51 Nusa_Grah

      @Prlek, hvala za opozorilo, popravljeno. LP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. 1igma
      02.02.2011 ob 23:18 1igma

      tej "ženske " majo že morilske poglede :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. 1igma
      02.02.2011 ob 23:20 1igma

      Čakamo 10-o najzlobnejših moških :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Nusa_Grah
      03.02.2011 ob 9:27 Nusa_Grah

      @1igma, tudi najzlobnejši moški pridejo kmalu na vrsto. LP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.05.2019 ob 14:20 Drago Cartl gost

      Avtorica prispevka je povzela kak vir iz britanske imperialne zgodovine, kjer za katoliške monarhe pač ni moglo biti dobre besede. Čudim pa se, da v tem izboru ni Katarine Medičejske, ki je bistveno vplivala na pripravo in izvedbo Šentjernejske noči-pokola hugenotov v Parizu in Franciji. Marija I. Angleška je samo oponašala svojega krvoločnega in sprijenega očeta, le da preganjanje drugovercev usmerila v drugo smer!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.