https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

Top 10 nenavadnih primerov uporabe Coca Cole

24.5.2011  

Ste vedeli, da Coca Colo lahko uporabimo za npr. čiščenje rje, oken, za kuho, blažitev bolečin itd.?



 

10. Odličen odstranjevalec rje

Coca Cola je odličen odstranjevalec rje. Če imate kup manjših predmetov, ki so rjasti, jih lahko čez noč namočite v Coca Colo in jih dobro očistite zjutraj. Lastnosti Cole prispevajo k odstranjevanju delcev rje.

9. Čiščenje oken

Cola prav tako odlično čisti okna, prav zaradi citronske kisline. To je še posebej uporabno za avtomobilska okna. Ko okno očistite s Colo, ne pozabite jih obrisati z vlažno krpo (da se znebite vseh lepljivih ostankov zaradi sladkorja v pijači). Cola je zelo poceni alternativa za mnoga čistila, ki se prodajajo po TV.


8. Kuhanje



Colo lahko uporabljamo za različne tehnike kuhanja. Lahko delamo odlične marinade, jo uporabimo za žar, celo lahko pečemo celega piščanca v njej. Prav zaradi sladkorjev v pijači dobimo sijajni karameliziran okus.


7. Odstranjevalec neprijetnih vonjev

S Colo lahko odstranite neprijetne vonje. Colo pomešajte z vedrom vode in detergentom, ta mešanica nevtralizira neprijetne vonje. Cola je tudi odlična za nego las.


6. Blaži bolečine


Kemikalije v Coca Coli lahko zelo učinkovito pomagajo nevtralizirati bolečino ob piku meduz. Če se srečate z meduzo, zlijte Colo na mesto pika in takoj občutite olajšanje.


5. Odstranjevalec črnih oblog


Lonci imajo včasih črne obloga na dnu, ki jih je skoraj nemogoče odstraniti, kar je posledica preveč kuhanja ali same naravne obarvanosti zaradi kislih živil. Če želite odstraniti te črne obloge, zliijte Colo v lonec, toliko da pokrijete počrnelo območje in položite lonec na štedilnik na nizko toploto. Čez uro normalno operite lonec, boste vidli presenečeni boste nad rezultatom.


4. Pranje perila/oblačil



Mastne madeže težko odstranimo z oblačil in samo odstranjevanje madežev je lahko zelo drago. Ena izmed poceni rešitev je, če dodamo Colo zraven običajnega mehčalca. Mešanica tega je zelo učinkovita pri odstranjevanju krvi in pripomore k odstranjevanju neprijetnih vonjev oblačil.


3. "Uničuje" žuželke, škodljivce na vrtu



Kot smo že pisali pri uporabi piva, deluje Cola isto. Vlijte Colo v plitvo posodo in jo postavite na vrtu blizu žuželk, polžev. Ko enkrat pridejo v pijačo, nikoli več ne pridejo ven. To je zelo dobra rešitev, saj privarčujete denar in posledično zmanjšate potrebo po raznih kemikalijah za uničitev žuželk.


2. Ublaži slabost



Coca Cola je uporabna za različne bolezni. Najpogosteje si lahko z njo lajšamo razburjeni želodec. Počasen požirek kozarca Cole naj bi pomagal ublažiti slabost. Prav tako je dobro za ljudi, ki imajo drisko ali vneto grlo.


1. Naredite eksplozijo

S Coca Colo lahko naredimo "vulkan". Pri tem uporabimo dietno Colo in Mentos bombone.

 

Vir: listeverse.com

Foto: www.sxc.hu

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.