https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometni klub Pomurje se prebuja, se poleg Hebarja vrača Bedekovič?

Murska Sobota, 2.8.2011  

Novo vodstvo s predsednikom Andrejem Gombošijem na čelu je zavihalo rokave in postavlja nove temelje rokometa v Pomurju. Proračun kluba na letni ravni naj bi znašal 35.000 evrov.

Kot kaže, si je prenovljena kadrovska struktura Rokometnega kluba Pomurje (RK Pomurje) zadala visoke cilje. Še pred pol leta je namreč kazalo, da bo klub prenehal obstajati in tekmovati v članski konkurenci. Andrej Gomboši, sicer pomočnik direktorja Saubermacher Slovenija, verjame, da se v Mursko Soboto lahko vrnejo zlati časi Poleta in Pomurke.

"Glede na alarmantno situacijo, predvsem z organizacijskega vidika, so se obstoječi člani kluba in bivši rokometaši odločili, da kljub težkim gospodarskim razmeram ne dopustijo, da bi priljubljena igra z žogo, ki je v preteklih letih tudi prinašala zanimive dvoboje in rezultate tako v pomurskem kot tudi v slovenskem okolju in ne nazadnje v bivši Jugoslaviji, upihne zadnjo svečko. Res, da verjetno v teh časih ni prostora za štiri ali pet rokometnih ekip, ki so bile v Pomurju prisotne, je pa sigurno prostor za eno oz. dve, ki lahko z ustrezno organizacijo in načrtnim delom z mladimi, ponovno posežeta po odličnih rezultatih in dvigneta rokomet v Pomurju na nivo, kakršen je nekoč že bil," pravi Gomboši.

Vrnila se je trenerska legenda, se vrača še Bedekovič?

Ena izmed prvih potez k doseganju vidnih rezultatov je bila opravljena na trenerskem mestu, ki ga je zasedel Vlado Hebar. Slednji je pred leti pustil svoj pečat v Prekmurju kot trener takratne ekipe Pomurke Bakovci. Kasneje je večinoma deloval v Ormožu kot trener in direktor tamkajšnejga kluba, ki nastopa v 1. državni ligi.                                                                 

V rokometnih krogih se širijo tudi informacije, da naj bi Pomurje okrepil "otrok" Pomurke in nekdanji slovenski reprezentant, Branko Bedekovič. 38-letni Bedekovič je lani branil barve avstrijskega kluba HCK 59, s katerim naj bi se sicer pogovarjal o možnosti podaljšanja pogodbe. V primeru, da se bo z Avstrijci dokončno razšel, naj bi skoraj zanesljivo okrepil Pomurje. Da so njegovi sodelavci v pogovorih z Bedekovičem, nam je potrdil tudi Gomboši. "O možnosti okrepitve z Bedekovičem se trenutno pogovarja strokovni tim, sam pa nisem imel z njim še nobenih stikov."

Iz Radgone v Pomurje Petraš in Zorko?

Pomurju naj bi se priključila tudi dva igralca Arcont Radgone (govori se o Petrašu in Zorkotu). Klub se sicer pogovarja še s kar nekaj potencialnimi okrepitvami, hkrati pa vabijo vse mlade igralce, ki jih zanima rokomet, da se jim pridružijo. V viziji kluba je poleg članske ekipe začrtana tudi pot dela z  mlajšimi selekcijami.

Po vzoru ŠKL lige naj bi v Pomurju nastala šolska rokometna liga. "Na tem projektu delamo in je tudi del programa, ki smo si ga začrtali. Ta liga bi bila izključno v pomurskem prostoru in bi vključevala vse starostne kategorije v osnovnih in srednjih šolah. Organizirana bo pod okriljem kluba z namenom vključitve mladih igralcev v rokomet. S tem jim želimo popestriti treninge oz. vadbo med šolskim letom," pojasnjuje nov predsednik kluba Andrej Gomboši, ki je tudi sam nekoč bil rokometaš.

Prihodnost kluba želijo graditi na mladih in dosegati vrhunske rezultate

Mlada ekipa, ki je barve Pomurja branila v lanski sezoni.

Do doseganja vidnih rezultatov želijo v klubu priti tudi na trdnih finančnih temeljih. Le-ti se sicer še vzpostavljajo. Klub je trenutno brez dolgov, proračun za naslednje leto pa naj bi znašal 35.000 evrov. "Pogovarjamo se s potencialnimi sponzorji o zagotovitvi sredstev za nemoteno strokovno delo. Seveda pa je vsak nov sponzor, ki bo z vlaganjem sredstev v razvoj mladih prepoznal tudi svojo korist, vsekakor dobrodošel," Gomboši naproša potencialne sponzorje. 

V roku štirih let v 1. B državno ligo

Prihodnost kluba Gomboši med drugim vidi v dvigu nivoja dela z mlajšimi selekcijami, vzpostavitvijo tesnega kontakta s starši pri teh selekcijah in povezavi kluba z okoljem ter gospodarstvom. Na podlagi široke baze igralcev, ki jih želijo vzgojiti na kvalitetnem šolskem in klubskem nivoju, si v roku štirih let želijo preboja v 1. B državno ligo. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.