https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

10 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete to poletje zastonj

 

V poletnem času se lahko zabavamo, tudi tako, da ne porabimo veliko denarja. Za vas smo izbrali 10 stvari, ki so zastonj, povrh pa so še zabavne. 

  

1. Geolov (Geocaching) 

Geolov je kot največji svetovni lov za zakladom z uporabo GPS ali druge mobilne naprave, kjer iščete skrivne zabojnike, imenovane "geocaches". 

Geocaches ponavadi vsebujejo dnevnik, ki vam omogoča, da v njem zapišete: "Našel sem!" Preden ga znova skrijete natanko na isto mesto za naslednjega geolovca, da ga najde. 

2. Prostovoljstvo 

Prostovoljstvo ni le odličen način za pomoč drugim, lahko je tudi zabavno in priložnost, da spoznate nekaj novih prijateljev. 

3. Kopanje v jezeru 

Kopanje v naravnem jezeru, reki, toku je zabavno. Še posebej če se zberete s prijatelji za nepozaben vikend. 

4. Tekmovanje v pljuvanju semen lubenice

Lubenica je sinonim za poletje in s prakso lahko pljuvanje semen postane umetniška oblika. 

5. Brezplačno kampiranje 

Kampiranje v velikem prostem je skoraj vedno poceni in obstaja celo veliko krajev, kjer lahko kampirate brezplačno tudi v nacionalnih gozdovih izven določenih kampov. Vendar pa lahko veljajo nekatere omejitve. 

6. Pohodništvo  

Pohodništvo je zelo dobro za vaše zdravje. 

7. Streljanje z doma narejenimi vodnimi pištolami 

Izperite stekleničke, kjer je bil detergent za posode ali šampon in ga uporabite namesto vodne pištole, ki bi jo kupili v trgovini, za dober staromoden boj na dvorišču. 

8. Gledanje oblakov

Poleti ni nič bolj sproščujoče, kot ležanje na hrbtu in to na bujni zeleni travi ter gledanje oblakov, ki plujejo nad glavo.

9. Letenje z zmaji 

Ko letite z zmaji, se lahko spet počutite kot otrok, in izdelava lastnega zmaja iz poceni materialov, ki bi jih morda že imeli okoli hiše, je pol zabave. 

10. Raziščite svojo lokalno knjižnico

Knjižnice niso več samo knjige. So večpredstavnostni viri z računalniškim dostopom, e-knjigami, avdio knjigami, DVD-ji in brezplačnimi programi za ljudi vseh starosti. 

Foto: Pexels

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.