https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Klub mladih Turnišče - »švicali« bodo tudi letos

Turnišče, 22.5.2012  

Tokrat smo v rubriki POM-PLUS zavili v Turnišče in obiskali tamkajšnji klub mladih. Kako aktivno preživljajo svoj prosti čas mladi v Turnišču, preberite v nadaljevanju …

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Klub mladih so v Turnišču ustanovili junija 1999. Tamkajšnja mladina se je za ustanovitev društva odločila z namenom promoviranja izobraževanja na podeželju, razvoja podeželja, opozarjanja na probleme mladine v turniški občini, predvsem pa so na tak način želeli vključiti čim več mladih h kreativnemu preživljanju prostega časa.

Mladi v Turnišču in okolici so tak način organiziranja dobro sprejeli. Danes klub šteje okoli 100 članov, ki prihajajo iz Turnišča, Renkovcev in Nedelice, nekateri pa tudi izven turniške občine.

Dogaja se skoraj vsak vikend

Dogajanje v klubu je pestro celo leto. Enkrat do dvakrat mesečno se srečujejo na družabnih večerih, ko se mladi zberejo v prostorih KMT-ja z namenom druženja in igranja družabnih iger. Vsako leto priredijo video večer, potopisno predavanje katerega od svojih članov, na lanpartijih pa igrajo računalniške igrice.

Poleg družabni srečanj pa klub prireja tudi druge dejavnosti in projekte. Letos, ko so izbrali novo vodstvo, so se odločili za povezovanje več generacij in zato uvedli projekt "Dan za spremembe". Mladi iz kluba so se ta dan družili in igrali igre z osnovnošolci, v prihodnje pa želijo k temu druženju privabiti tudi starše ter dedke in babice. Letos so člani že sodelovali v akciji Očistimo Slovenijo in izvedli delovno akcijo, v kateri so uredili klubske prostore, z učenci osnovne šole pa so sodelovali tudi na prireditvi Šport špas.

V svojih klubskih prostorih omogočajo svojim članom promocijo in izvedbo prireditev. Ena takih je bil jazz večer njihovega člana Gregorja Zvera v mesecu marcu. Enkrat letno klub priredi piknik za člane, sodelujejo pa tudi pri miklavževanju.

To soboto "Varash Streetball"

Pod njihovim okriljem pa se izvajajo tudi športne prireditve. Že to soboto, 26. maja bo v organizaciji KMT-ja izpeljan košarkarski turnir "Varash Streetball". Na igrišču pri OŠ Turnišče se bo ob 10. uri pričela igra trojk v ulični košarki, zainteresirani pa se bodo pomerili tudi v metanju trojk.

Tudi letos bodo "švicali"

Najprepoznavnejši projekt KMT-ja so vsakoletne športne igre, znane pod imenom »Švicanje«. Letos bodo v Turnišču švicali 7. julija, tokrat že sedmo leto zapored. Ta dan se bo v Turnišču igrala odbojka, ulična košarka, pomerili se bodo v metanju trojk, tekači pa bodo tekli Tek za pokal Turnišča. Ob tem se bodo obiskovalci lahko najverjetneje tudi to leto preizkusili v lovljenju ravnotežja na slacklineu ter se udeležili raznih delavnic. V sklopu prireditve bodo potekale tudi zabavne igre, v večernih urah pa bodo za glasbo in zabavo skrbeli člani zasedbe Lamour Fou in skupina Jean Bačič Quartet.

Na "Švicanje" so v KMT-ju še posebej ponosni, saj se je projekt dobro prijel v domačem okolju, znan je po celotnem Prekmurju in tudi širše.

Iskali bodo talente

Sodelujejo tudi z drugimi društvi v Pomurju. Letos bodo tako v sodelovanju s turniškim Zavodom Koušto v avgustu prvič priredili iskanje talentov "Talenti na koušto", a nam podrobnosti o tej prireditvi novi predsednik kluba mladih, Gregor Škerget, za enkrat še ni izdal.

O dogajanju v klubu ažurno poročajo tudi na svoji spletni strani www.turnisce.net, najdete pa jih lahko tudi na socialnem omrežju Facebook.

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2012 ob 15:53 Prekmurec gost

      Ka pa vodni fuzbal?!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2012 ob 16:18 ENmodel gost

      Za vodni fusbal je bil slab odziv, 4ekipe, finančno se ne splača..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.