https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Dvorcu Rakičan predstavili Erasmus+ projekt Enakost spolov

Rakičan, 5.9.2017  

V petek, 1. septembra, so mladi iz Slovenije, Madžarske, Italije, Romunije ter Španije, v okviru projekta Erasmus+ oz. mladinske izmenjave Enakost spolov / Gender Equality, skupaj z mladimi iz Mladinskega centra RISKO pripravili predstavitev Erasmus+ projekta z razstavo fotografij.

40 udeležencev iz petih držav starih med 18 in 30 let je pripravilo razstavo fotografij ter predstavitev uradnega video posnetka izmenjave. Mladi so na predstavitvi opozorili na pomembnost uveljavljanja enakovredne in enakopravne obravnave spolov. Predstavili so Evropsko unijo, program Erasmus+ Mladi v akciji, svoje delo in učenje na izmenjavi, prepletanje različnih kultur ter narodnosti.

Mladinska izmenjava Enakost spolov je v RIS Dvorcu Rakičan potekala od 25. 8. do 2. 9. 2017. Cilj mladinske izmenjave je bil, da so mladi z udeležbo v projektu »Enakost spolov« ozavestili kako pomembno je uveljavljanje načela enakosti ljudi ne glede na spol in druge osebne okoliščine.

Na izmenjavi so spoznavali pomen besede "feminizem" in izvedeli več o načelu enakosti spolov. Naredili so zgodovinski pregled nad uveljavljanjem načela enakosti spolov in povedali kako se je položaj žensk in moških spremenil skozi čas in kako se je razvil feminizem. Udeleženci so delili svoje izkušnje in znanje o človekovih pravicah v povezavi z enakostjo spolov. Spoznali so kako vodilni in vplivni ljudje vpeljujejo pri svojem delu in vedenju načelo enakosti in enakopravnosti spolov.

Več fotografij v spodnji galeriji …

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.