https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

Objavljen nov rok za vpis v srednje šole in dijaške domove

23.4.2020  

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na spletni strani objavilo nova rokovnika za prijavo in vpis v srednje šole in dijaške domove za naslednje šolsko leto.  Nov rok za prijavo za vpis je 11. maj, sam vpis pa bo potekal od 30. junija do 6. julija. Srednje šole bodo preizkuse nadarjenosti izvajale v prvem tednu junija.


Rok za vpis v srednje šole in dijaške domove 11. maj

Kot izhaja iz obeh rokovnikov, je nov rok za prijavo za vpis v srednješolske programe in dijaške domove 11. maj 2020, do tega datuma pa morajo vsi kandidati, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico, med njimi tudi tisti, ki se šolajo na domu, in tudi tisti kandidati, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti, so zapisali na ministrstvu. 

Kandidatom je prijavnica na voljo na spletni strani e-uprave. Potrebno jo je natisniti, izpolniti, podpisati in poslati na izbrano srednjo šolo oz. dijaški dom. Prijavnico lahko pošljejo priporočeno po pošti (brez povratnice), ali pa skenirano na elektronski naslov izbrane šole oz. doma.

Če bodo kandidati pošiljali prijavnico po elektronski pošti, svetujejo, da prijavnico v vednost pošljejo tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole, prijavnico za vpis v dijaške domove pa v vednost na elektronski naslov za vpis v dijaškem domu. Ob tem poudarjajo, da na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole.

Tistim kandidatom, ki so že oddali prijavnico za vpis v srednje šole oziroma dijaške domove, nove prijavnice ni treba več pošiljati, saj so do sedaj prispele prijavnice veljavne in upoštevane.

Preizkusi nadarjenosti med 1. in 6. junijem

V rokovniku je predvideno, da bodo srednje šole izvajale preizkuse nadarjenosti v tednu od 1. junija do 6. junija 2020, odvisno od razporeda šol, o natančnih razporeditvah bodo kandidati obveščeni s strani srednjih šol.

Kandidate bodo šole obvestile o uspehu na preizkusih najkasneje do 10. junija 2020. Če kandidat ne bo opravil preizkusa nadarjenosti, bo imel še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis, ki jo je oddal do 11. maja 2020, prenese na drugo izbrano šolo. Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020, do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov. Do tega datuma bo potekal tudi prenos prijave za vpis v dijaški dom.

Kot izhaja iz rokovnika, bodo kandidati za vpis v srednje šole oziroma dijaške o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan (za srednje šole) oziroma 30. junija 2020 (za dijaške domove). Vpis v srednje šole in dijaške domove bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, odvisno od razporeda šol oziroma dijaških domov, o natančni razporeditvi bodo kandidati seznanjeni s strani šole oziroma dijaškega doma.

Spodnje meje točk prvega kroga izbirnega postopka na srednjih šolah bodo na spletni strani ministrstva objavljene predvidoma 6. julija 2020 popoldan. Tisti kandidati, ki bodo prijavljeni na izobraževalni program, kjer bo omejitev vpisa in ne bodo sprejeti v prvem krogu izbirnega postopka, bodo prijavnico za drugi krog izbirnega postopka oddali na šoli, kjer so oddali že prvotno prijavnico, in sicer do 9. julija 2020 do 13. ure. Vse podrobnosti o tem bodo kandidati dobili na srednji šoli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2020 ob 11:57 LillaIa gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ......................................... >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.