https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tudi Peter Polanič med podporniki novega Gibanja odgovornih

29.05.2012 ob 11:25  

Zavod za odgovorno prihodnost – Gibanje Odgovornih javnosti je pripravil Memorandum o odgovorni prihodnosti, ki vsebuje temeljna izhodišča za sodelovanje civilne družbe, sindikatov, zakonodajne in izvršilne oblasti pri novi družbeni pogodbi za odgovorno prihodnost Slovenije.


Dokumentu, ki ga je prvi podpisal ustanovitelj Gibanja Odgovornih Dejan Steinbuch, se je v zelo kratkem času pridružilo že več znanih imen, med njimi nekdanji vrhunski alpski smučar in poslovnež Jure Košir, predsednik uprave Simobila in menedžer Dejan Turk, direktor Slovenske odškodninske družbe Tomaž Kuntarič, ekonomist Matej Lahovnik, odvetnik Jani Soršak, odvetnici Nina Zidar Klemenčič in Branka Neffat, direktor Inštituta za strateške rešitve Tine Kračun, raziskovalec Laris Gaiser, sociologa Urban Vehovar in Sladjana Mihajlović, poslovneža Franci Pliberšek in Peter Polanič, literat Mitja Čander, pravnica Dominika Švarc, nekdanja vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Mihela Zupančič in slikar Jaša Mrevlje Pollak.

Rešimo Slovenijo z odgovornim ravnanjem

Memorandum poziva sindikate, vlado, opozicijo, vse politične stranke in civilno družbo, naj z odgovornim in konstruktivnim delovanjem poiščejo predloge, ki bodo Slovenijo rešile pred političnim, socialnim, moralnim in finančnim bankrotom.

»Sindikati zadnja leta, pa naj bo vlada leva ali desna, izkoriščajo permisivno referendumsko zakonodajo in s pozivi k stavki še zaostrujejo krizo. To se je zgodilo lani ob propadlih reformah in to se dogaja letos ob varčevalnih predlogih. Takšno obnašanje je destruktivno, neodgovorno in veča zaostanek Slovenije za razvitimi državami,« je ob uvodnih aktivnostih Gibanja povedal Dejan Steinbuch in dodal, da Gibanje Odgovornih v luči aktualnega dogajanja že v kratkem – v začetku junija – pripravlja javno predstavitev Memoranduma, na kateri bodo sodelovali nekateri ugledni sopodpisniki kot tudi predstavniki sindikatov, zakonodajne in izvršilne oblasti.

Pridružite se gibanju ...

Gibanje odgovornih je  javni dokument objavilo tudi na spletni strani www.gibanje-odgovornih.si. Pridruži se mu lahko vsak državljan, ki tako kot prvi podpisniki želi sodelovati v javni razpravi v času sprejemanja protikriznih ukrepov. Cilj Memoranduma je, da se ob čim širši podpori splošne javnosti politikom, gospodarstvenikom in sindikatom predstavijo tudi stališča državljanov.

Memorandum je zato tudi poziv k razumu, kajti razmere v Sloveniji so na vseh področjih izjemno resne in zato morajo najmočnejši nasprotniki nujnim in bistvenim reformam prevzeti odgovornost za svoja ravnanja in se zavedati posledic tako za sedanjo generacijo, kot za prihodnje rodove, opozarjajo podpisniki Memoranduma.

    Komentarji

    1. Truplo
      30.05.2012 ob 9:18 Truplo

      ... vse to bo na koncu kurac vredno... po mojem. Kateri od teh prvo podpisanih se upa obregniti ob tajkune in druge nepoštenjake: neposredno in brez dlake na jeziku. Težko... Polaniča ravno ne poznam... ampak tako hipotetično: si upa npr. povedati Jankoviću v obraz, da je to in ono, medtem ko ima npr. vlogo za kakšno gradnjo v Ljubljani. Težko! Morda mu delam krivico... se opravičujem, vendar sem napisal tako na splošno. Dokler bo veljalo, vrana vrani ne izkljuje oko... ne bo nič bolje!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2012 ob 10:44 TV gost

      V svojem izlaganju , pa z neko mimiko , ki jo že poznamo izjavi za vesoljno slovenijo " DA NAM ŠE GRE DOBRO " --- ob prvi priliki v Muro na petajnskon mosti---- pa povrh vsega je še prekmurec ,,,,, se delaš norca z domačega človeka,, več nebi , ka mi že kosminje gor stanjuje

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.