https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vlada drugi dan obiska Pomurja začela z delovnim posvetom v Moravskih Toplicah

Moravske Toplice, 30.05.2012 ob 9:55  

Z delovnim posvetom v Moravskih Toplicah je vlada premiera Janeza Janše začela današnji obisk Pomurja. Predstavniki vlade bodo obiskali več regijskih ustanov, zavodov in podjetij na tem območju in se tako podrobneje seznanili z razmerami v regiji, ki ima največjo stopnjo brezposelnosti v Sloveniji, plače pa so 15 odstotkov pod povprečjem.


Janševa ekipa bo danes obiskala več kot 50 različnih inštitucij, na dopoldanskem delovnem posvetu pa se bodo posvetili predvsem regijski problematiki. Skušali bodo rešiti nekatere konkretne odprte probleme in vprašanja regije, spregovorili bodo o razvojnih možnostih ter pregledali, s katerimi ukrepi lahko vlada pospeši razvoj. Janša in ministri se bodo po posvetu večji del dneva srečevali s predstavniki podjetij, občin, obrti, upravnih enot, sodnih, šolskih in drugih inštitucij v regiji.

Predsednik vlade se bo tako po delovnem posvetu v družbi notranjega ministra Vinka Gorenaka srečal s predstavniki madžarske narodnostne skupnosti, nato pa bo skupaj z gospodarskim ministrom Radovanom Žerjavom obiskal še proizvajalca avtodomov Carthago v Odrancih. V Beltincih se bo sestal s predstavniki romske skupnosti.

Popoldne bo premier skupaj z Žerjavom in ministrom za infrastrukturo in prostor Zvonetom Černačem o razvojnih izzivih, priložnostih regije ter drugih aktualnih temah, s katerimi se v regiji srečujejo posamezni deležniki, odgovarjal na novinarska vprašanja v Banovcih. Ob zaključku obiska se bo del vlade z Janšo na čelu v Beltincih srečal z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki iz tega dela Slovenije, drugi del vladne ekipe bo enako srečanje opravil na ljutomerskem koncu, tretji pa v Turnišču.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2012 ob 17:12 gozdar gost

      Dobro bodo jedli , pili in dosti obljubili, vendar s tega ne bo nič, kot že večkrat !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2012 ob 18:14 sds gost

      Županu M.Toplic je največji dosežek zdaj že skoraj v dveletnem županjevanju slikanje s to vlado. Investicije bodo v drugem mandatu, žal ali na srečo brez njega.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2012 ob 0:33 prekmurka gost

      sds - me prav zanima kak bi ti kaj investiro če ne bi mel s čim investirati. zapufati občino kera je že itak še iz prejšnjih časov zakreditirana pa je skrajno nemoralno dejanje. kelko je spremljan delo toga župana moravskih toplic se trudi ka s teme malo sredstvi drži največjo občino v pomurje na neki ravni.. vzdrževati telko kilometrov cest pa skrbeti za tako površino, telko raznolikosti neje kak biti župan ene občine štera je velka kak ena vasica. glavač se trudi kelko mu tau omogočajo sredstva, kar se pa meni zdi bole prav pa je tau, ka vlaga v človeški kapital, ka vlaga v ljudi. povej, štera občina pa namejne ob rojstvu novorojenca familijan 1000 evrov?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2012 ob 15:13 ferko c gost

      sredstva državne finančne perspektive (razpisi, druga sredstva iz proračuna) pa je občina s Ferkojon na čeli že izčrpala z leton 2010, tak ka od države pred 2014 nika nede. Zdaj pa boj župan pa čeden, saka čas Lujzeki ka krmili tak kak krmili. Proračun ma uravnoteženi, z skoraj miljonskin pluson, tak ka občina stoji finančn ovredi. Škoda je v tej časaj lišpati gasilske domove pa asfalterati ceste. Naj kriza minej, pa te de že več investero, zdaj pa je skrajno nemoralno zaduževati občino v nedogled pa delati sepoprek. Nikdar nevemo ka nas čaka! Tak ka za lujzeka "thumbs up" :) Občan občine M. Toplice

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.