https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vlada: Prihaja dodatnih 377 milijonov evrov

01.06.2012 ob 12:37  

Drugi sveženj ukrepov, s katerimi vlada želi spodbuditi gospodarsko rast, prinaša tudi odpravo administrativnih ovir pri gradnji. Aktiviranju gospodarske dejavnosti bo preko razpisov namenjenih dodatnih 377 milijona evrov.


Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je povedal, da želi vlada s spremembami predpisov o ravnanju s stvarnim premoženjem in zakona o kmetijskih zemljiščih občinam omogočiti, da v industrijskih in obrtnih conah morebitnim investitorjem ponudijo zemljišča po ugodnih cenah, tudi za le en evro, če bodo menile, da to koristi razvoju občine.

Postopki za pridobivanje gradbenih dovoljenj bodo krajši

Kot poročajo v Financah, se pripravljajo tudi novele zakonov o graditvi objektov, prostorskem načrtovanju, kmetijstvu in varstvu okolja ter odprava administrativnih ovir, ki trenutno otežujejo gradnjo. Pri tem nameravajo bistveno skrajšati postopke za pridobitev gradbenih dovoljenj, veljavnost okoljevarstvenih za naprave in obrate pa bodo podaljšali s pet na deset let. Spremembe se obetajo tudi zakonu o umeščanju objektov državnega pomena v prostor in zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov.

Prihaja dodatnih 377 milijonov evrov

Drugi sveženj, ki ga vlada pripravlja za spodbujanje gospodarske dejavnosti, bo obsegal 16 zakonov s skupno 75 ukrepi. Gospodarsko aktivnost bodo poskusili oživeti prek javnih razpisov, s katerimi bodo dodatno namenili 377 milijona evrov. Za ta denar se bodo gospodarski subjekti lahko potegovali na desetih razpisih. Pri tem minister Žerjav pojasnjuje, da bodo posojila za naložbe namenjena le tehnološki opremi in strojem, zagotovljena pa bo tudi podpora za zaposlovanje v razvojnih podjetjih, za tehnološko inovativne projekte, tuje neposredne naložbe, vlaganja v kmetijstvo in energetsko prenovo stavb v lasti lokalnih skupnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.