https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Uspešno izpeljan turnir Radenska open 2012 obiskali številni ugledni gostje

Murska Sobota, 5.6.2012  

Na tretjem mednarodnem turnirju mladih selekcij Radenska open 2012 je v dveh dneh nastopilo 100 nogometnih klubov iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. V selekcijah od U-6 do U-12 je na nogometnih igriščih v Fazaneriji nogomet igralo 1200 mladih nogometašev.

Strokovni vodja ŠD NŠ Mura 05 Boris Štivan je po koncu turnirja povedal: "Kljub nekoliko slabšemu vremenu na začetku je turnir potekal po pričakovanjih. Mladi nogometaši so prikazali lepe nogometne predstave. Vsem ekipam in njihovim vodjem, ki so se udeležili turnirja, izrekam priznanje. Zadovoljen sem z dosežki naših ekip, pohvaliti pa moram starše otrok NŠ Mure 05, ki so pomagali pripraviti turnir. Turnir je bil velik logistični zalogaj, saj je pri tem sodelovalo več kot 100 ljudi. Brez staršev turnirja ne bi bilo."

Rezultati:

U6     1. VIRS BISTRICA     2.  POLI DRAVA      3.  VERŽEJ            4.  TURNIŠČE

U7    1. NŠ MURA             2.  ČARDA               3.  KAMNIK                4.  ZTE (MAD)

U8     1. MURA           2. VERŽEJ                3.  ZTE (MAD)                  4.  POLI DRAVA

U9    1. HEVIZ (MAD)        2.  MEDŽIMURJE (HR)    3.  NŠ MURA              4. HIT GORICA

U10   1. HEVIZ (MAD)     2.  LJUTOMER       3.  FONIX GOLD (MAD)           4.  MURA

U11   1. MARIBOR   2. HIT GORICA    3.  FONIX GOLD (MAD)   4. MEDJIMURJE (HR)

U12   1. FONIX GOLD (MAD)    2.  RUDAR TRBOVLJE    3.  TURNIŠČE      4.  LJUTOMER 

V soboto je stadion v Fazaneriji obiskal tudi selektor slovenske članske nogometne reprezentance Slaviša Stojanovič, ki je s podpisi in fotografijami razveselil ter navdušil mlade nogometaše. "Rad se udeležujem tovrstnih turnirjev. Pomurje kot regija je bila vedno nogometno obarvana, ta turnir je le dokaz več, da se tukaj dela dobro z mladimi nogometaši. Takšnega elana in pripravljenosti za delo ni nikjer drugje po Sloveniji. Obljubljam, da se bom še vračal v Mursko Soboto," je med drugim dejal Stojanovič.

Turnirja se zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki pa je svoj nagovor mladim nagometašem vseeno poslal v obliki pisma.

V nedeljo je turnir obiskal nekdanji reprezentančni vratar in strokovni sodelavec NZS Branko Zupan, ki vodi lastno nogometno akademijo za mlade nogometaše in ob tej priložnosti povedal naslednje: "Z velikim veseljem delam z mladimi, ki mi dajejo posebno energijo. S pravim pristopom in dobrim delom ter vodenjem lahko veliko od njih postane dobrih nogometašev. Znanje, ki ga otrok nogometaš osvoji v mladih letih, je temelj za njegov razvoj. Zmeraj tudi rad pridem v Mursko Soboto, saj je tu nogomet doma."

V dveh dneh se je v Fazaneriji zvrstilo še več uglednih gostov, med drugim tudi reprezentanca U21 iz Malte, ki je v okvirju kvalifikacij za evropsko prvenstvo gostovala v Pomurju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2012 ob 8:38 nogomet gost

      Čestitke organizatorjem. Fenomenalno in izjemno, pravi festival mladosti na Fazaneriji. Čestitke tudi staršem, ki so dokazali, da entuziazma v naši pokrajini ne manjka in da še znamo biti dobri organizatorji.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.