https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Muraš Matic Maruško Sloveniji priboril točko proti Fincem

Ptuj, 6.6.2012  

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v svoji osmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Ptuju pred 2000 gledalci remizirala s Finsko, izid je bil 1:1. Slovence je v 14. minuti v vodstvo popeljal nogometaš Mure 05 Matic Maruško, v 29. minuti je izenačil Timi Lahti.


Slovenija : Finska 1:1 (1:1)

Strelca: 1:0 Maruško (14.), 1:1 Lahti (29.).

Slovenija: Oblak, Jovič, M. Mevlja, Mitrovič, Maruško, Kampl, Rep, Lazarevič, Jelenič (od 58. Podlogar), Trajkovski, Berič.

Finska: Viitala, Uronen, Heikkilä, Kauko, Cartaxo Tammilehto, Schüller, Forsell, Toivomäki, Pohjanpalo, Lahti, Dalla Valle.

Finci so v dvoboj krenili samozavestno, nevarni so bili že v prvem napadu na tekmi, ko je Dalla Valle stekel v prazen prostor. Že v tretji minuti je moral posredovati Jan Oblak, ki pa je strel Forsella na srečo preusmeril do vratnice, od tam pa se je žoga odbila v polje. 

Boban Jovič je v nadaljevanju našel Eneja Jeleniča, ki je vtekal po desni. Dvojica je Sloveniji priborila prvi kot na tekmi. V naslednjem napadu je domača izbrana vrsta prvič streljala proti finskim vratom. Žal neuspešno. Na drugi strani je Forsell nadaljeval pritisk nad Oblakom. Kavčičeva enajsterica, identična kot na petkovem srečanju proti Malti, se je medtem že otresla uvodnega pritiska in vzpostavila ravnotežje. Še več, po prostem strelu, ki ga je izvajal kapetan Rajko Rep, je žoga našla pot do gola. Sloveniji je vodstvo priboril novinec Matic Maruško, član Mure 05.

Matic Maruško

S tem ofenzive pred finskim golom še ni bilo konec. Sprva je nasprotnik želel izenačiti, Pohjanpalo je z glavo sprožil po prostem strelu z roba kazenskega prostora, nato pa se je igra preselila pred Viitalova vrata. Najnevarnejši je bil prvi strelec Slovenije Dejan Lazarevič, ki je z dobrih 20 metrov sprožil v zgornji desni kot. 

Izenačenje je prišlo 15 minut po vodstvu Slovenije. Tudi Finci so zadeli iz prekinitve. Oblak je sprva strel sicer odbil a je Timi Lahtižogo porinil preko golove črte. Slovenije izenačenje ni ohromilo, ravno nasprotno. Napadala je še močneje, kot pred tem. Lazarevič je podal v sredino, a tam ni bilo soigralcev, Maruško je znova prišel do žoge, nevaren je bil tudi Rep, a priložnosti še niso bile zrele za zadetek. Pred iztekom prvih 45 minut je Slovenija še nekajkrat poizkusila, a se izid ni spremenil. 

Začetek drugega dela je ponudil identično igro kot v prvem delu - nevarnejši so bili Finci, Oblak je posredoval že v peti minuti nadaljevanja, nato pa so igro v svoje noge vzeli domači reprezentanti. Lazarevič je bil v igri za zadetek v 51. minuti, Kevin Kampl je bil devet minut zatem blizu evrogolu za vodstvo Slovenije, v kazenskem prostoru se je po podaji Lazareviča s peto in dobrem pregledu Dejana Trajkovskega na situacijo pred golom znašel Matej Podlogar, ki je odločil tekmo v Lendavi. Od daleč je poizkusil tudi Jovič, a se izid ni spremenil. Podlogar je bil nevaren tudi v nadaljevanju, ko je Sloveniji priboril nov kot. Domača izvbrana vrsta je v nadaljevanju stopnjevala napade, a do realizacije številnih priložnosti ni prišlo. Blizu so bili tako Lazarevič, Podlogar kot tudi Robert Berič. Drugi Muraš Damjan Bohar tako kot v petek tudi tokrat ni dobil priložnosti za igranje.

Slovenci so z remijem še povečali prednost na razpredelnici. Pred Švedi imajo štiri točke prednosti, a Skandinavci, ki bodo v sredo doma igrali proti Malti, imajo dve tekmi manj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2012 ob 8:57 Vuk gost

      Bravo Matic!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.