https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurska romska naselja le delno uspešna na državnem razpisu, Cankova se bo pritožila

06.06.2012 ob 11:05  

Država bo sofinancirala 18 projektov, uspešnih na javnem razpisu za ureditev komunalne infrastrukture v romskih naseljih. S projekti se je na razpis prijavilo 17 občin, od tega jih je bilo uspešnih 15. Pomurske občine le delno uspešne.

Na razpisu je bilo prijavljenih 25 projektov v skupni vrednosti 3,88 milijona evrov, država pa jih bo sofinancirala 18 v skupnem znesku 2,59 milijona evrov. Od tega gre prekmurskim romskim naseljem 917.000 evrov.

Občini Cankova je država zavrnila vse štiri prijavljene projekte. Kot poročajo v Delu, cankovski župan Drago Vogrinčič meni, da jim je bila s strani razpisne komisije narejena krivica in je napovedal, da bo sprožil upravni spor. Občina Cankova se je sicer na razpis prijavila s štirimi projekti v skupni vrednosti 400.000 evrov za izboljšanje komunalne infrastrukture v romskih naseljih Cankova - Hankovi, Domajinci, Gornji Črnci in Krašči - Les. Župan je zato napovedal upravni spor, obenem pa bo pomoč poiskal tudi na računskem sodišču. To bi posledično pomenilo zamrznitev izplačila občinam, ki so dobile odobrena finančna sredstva.

Prav tako je država zavrnila sofinanciranje za ureditev ceste, kanalizacije in vodovoda v skupni vrednosti 320.000 evrov v naselju Kamenci v občini Črenšovci. Kot poročajo v Delu pa se župan Črenšovcev Anton Törnar ne namerava pritožiti.

Občini Dobrovnik je država odobrila sofinanciranje enega projekta, drugega, s katerim naj bi uredili cesto in odkupili zemljišča, pa ne, saj gre za dovoz v obrtno cono.

    Komentarji

    1. gost
      06.06.2012 ob 11:54 Godzila gost

      Ne jamrajte samo, delat se spravte. Meni je država tudi nej plačala vodovoda pa nej kanalizacije, pa nej vrteca pa nej šole.......!!!!! Zaščiteni ste bole kak kočevski medvedi!!!

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2012 ob 12:53 razpis gost

      Pravilno! Pri marsikaterem razpisu gre za "ciganska posla", pa bi me čudilo, če bi bilo tu kaj drugače.....?!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.06.2012 ob 12:56 Viola gost

      Samo vse za cigane, ka pa za druge lidij? za druge skupnosti, zavode, kulturo, šport, Naj že nešče tou stave, pa naj se ne vlaga samo v cigane pa v njihova naselja, naj se že 1x na svoje nogej postavijo, pa naj se nekaj s svojoga žepa ozr. s svojin delon naredijo. Te pa pravijo ka so cigani diskriminerani, pa neenaki pa neven ka še nej, tou sploj nej istina, mi smo diskriminerani, pa neenaki. Je pa istina ka mamo tude takšne cigane, ka so se s svojen delon kuče gor postavile, pa ka pridno delajo, samo tej cigane ponavadi ne živijo v romskih naseljih. Lp Viola

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.06.2012 ob 6:59 skkk gost

      jebite si mater šteri mate kaj proti ciganami te bi tou v obraz povedali nej pa po računalnikan pičke rasističke malo si poglente kak eni moremo delat vaši kmeti pa državo vlačijo isti ste kak mij cigani eni delajo eni pa doma sedijo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.06.2012 ob 8:23 Voj gost

      Nej vse v iste koš metat. Keuko jih jes poznan so si vsi z svojin delon napravle kuče,avte itd. Sploj pa v občini Cankova SO takše. Resno ka te kda je 21.v mesci te jih vijdite na bankaj ka podporo čakajo seveda. In te vij pametnjakoviči vsi mislite ka smo iste nej. Aha. Ok. Ove vas nerome pa ne vijdite ? Seveda ka čakate doma ka prijde podpora na vaš račun,pa se posledično skrijete. Tak ka.... nej bite pametni tuj gore ka smo vsi iste. Vsi smo ciganje. Ene pač bejle ,ene pač čarne...... Ka nen začo o zgodovin malo pa o dogodkih ka se dogajajo v sloveniji. Tu de se vidlo keri je bole pokvarjeni,keri ropa,keri posiljuje,strejla,ubija,ka o pedofilih ne gučin.....idemo še dale? Malo zgodovine? NE ,ker te te začale malo mislete. Keri več zločinof napravo. Vsi samo vijdite kda en cigan kaj naprave te pa se gučij glej kakše so cigane. Nej fer no..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.