https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Konkretna umetnost v Galeriji Murska Sobota

Murska Sobota, 07.06.2012 ob 16:31  

Danes ob 19.00 uri bo v Galeriji Murska Sobota odprtje razstave Izbor iz stalne zbirke Muzeja za konkretno umetnost Ingolstadt, ki bo vsebovala tudi nekatera dela, ki so nasploh prvič v Sloveniji.


Po besedah Gabriela Engerta, kulturnega referenta mesta Ingolstadt, so v Muzeju za kontretno umetnost Ingolstadt ponosni in veseli, da sodelovanje z Galerijo Murska Sobota ni le tehnično sodelovanje in da lahko tukaj ponovno razstavijo njihovo razstavo, v kateri sodeluje tudi veliko mladih. "Ob dvajsetletnici Muzeja za konkretno umetnost Ingolstadt smo organizirali to razstavo, v kateri sodeluje ogromno pomembnih umetnikov konkretne umetnosti," je pojasnil Engert, ki mu je med drugim tudi v veliko čast, da sodeluje s projektom Evropska prestolnica kulture 2012 Maribor, saj po njegovem mnenju Ingolstadt ne bo nikoli prestolnica kulture.

Prav tako pa je sodelovanja vesel tudi Rasmus Kleine, kurator Muzeja za konkretno umetnost Ingolstadt. "Tudi za nas je to lepa priložnost, da bisere razstave pošljemo na pot in jih predstavimo v drugi državi, kjer je ozadje umetnosti drugačno. V Mursko Soboto smo pripeljali najboljša dela umetnikov, ki so imeli velik vpliv na konkretno umetnost in veljajo za najpomembnejše predstavnike le te," je pojasnil Kleine.

Za vse, ki ste nad konkretno umetnostjo navdušeni, se bo razstava Izbor iz stalne zbirke Muzeja za konkretno umetnost Ingolstadt odprla danes ob 19.00 uri in do na voljo vse do 4. julija. Zagotovo pa bo razstava očarljivo vplivala tudi na tiste, ki jim konkretna umetnost še ni blizu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.