https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Uvodni sestanek projekta SEAP Plus

02.05.2012 ob 10:35  

Creating a network for the promotion of the CoM initiative in 11 European Countries.*

*Ustvarjanje mreže za promocijo pobude Konvencije županov v 11 evropskih državah.

Uvodni sestanek projekta SEAP-PLUS

Grška partnerja, Tehnična zbornica Grčije (www.tee.gr) in EPTA SA, sta 11.4 - 12.4. 2012 organizirala uvodni sestanek projekta  SEAP-PLUS, ki se izvaja v  okviru programa Inteligentna energija Evrope. SEAP-PLUS je namenjen širjenju rezultatov Konvencije županov ter kvantitativnih in kvalitativnih učinkov: privablja večje število podpisnikov in zavezniških privržencev ali koordinatorjev v Konvencijo županov, podpira in jim pomaga pri novih in boljših SEAP-ih, sproži sodelovanje lokalnih organov, regionalnih oblasti in energetskih interesnih skupin ter sodelovanje med izkušenimi in učečimi udeleženci Konvencije županov. 

LEA Pomurja bo kot partner s svojim znanjem sodelovala in pripomogla k projektu. Vsebina pomeni nadgradnjo izpostavljenih težišč iz preteklega obdobja delovanja agencije, saj je dejanska vključenost slovenskih, kot tudi pomurskih podpisnikov konvencije premajhna. 

V projektu je ustvarjenih šest parov regionalnih partnerjev za lažji neposreden prenos in izmenjavo znanja ter izkušenih partnerjev do učečih podjetij. Glede na posebne partnerske pristope, bo za izvajanje procesa pripravljen in ocenjen celoten Trajnostni energijski akcijski načrt (SEAP). Poleg tega bo glede na sodelovanje z ustreznimi energetskimi interesnimi skupinami, poskrbljeno za dostop do zanesljivih in lokalnih energetskih podatkov, ki bodo zbrani s posebnimi ukrepi.

Konvencija županov (COM) ima ključno vlogo pri doseganju ciljev 20-20-20 do leta 2020 v EU akcijskem podnebnem in energetskem načrtu. Trenutno je 3.843 podpisnikov, od tega je 12 slovenskih občin. SEAP je orodje za energetsko načrtovanje in predvidi ukrepe, ki jih je treba sprejeti za izboljšanje energetske učinkovitosti, spodbujanje obnovljivih virov energije in zelenih javnih naročil ter izboljšanje energetskega obnašanja državljanov za zmanjšanje emisij. 

Koordinator projekta je Tehnična zbornica Grčije. Partnerji v projektu so še: EPTA SA, ICLEI - Lokalni organ za trajnost (Evropski sekretariat), Občinski svet Barcelona, Mestna občina Jokkmokk, Regionalna energijska agencija Ligurija, Regionalna agencija za upravljanje z energijo Black Sea, Romunska občinska zveza, Ciperska energijska agencija, Podnebna zveza Avstrije, Latvijski okoljski naložbeni sklad Ministrstva za varstvo okolja in regionalni razvoj Republike Latvije, Lokalna energetska agencija za obnovljive vire in trajnostni razvoj v pokrajini Cosenza in seveda Lokalna energetska agencija Pomurje. 

Podrobnejše informacije o projektu lahko dobite:

LEA Pomurje

Martjanci 36

9221 Martjanci

02 538 13 54

bojan@lea-pomurje.si

www.lea-pomurje.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.