https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Pred zadnjim krogom 3. SNL vzhod: Rakičan, Grad in Odranci v borbi za obstanek

8.6.2012  

V zadnjem krogu 3. SNL vzhod bo znana usoda treh pomurskih klubov. Še najbolj napeto bo v Odrancih. 


To soboto bo v Odrancih gostoval Rakičan, pomurski nogometni derbi pa tokrat nosi še dodatno težo, saj oba kluba "visita" na repu izpada. Kalkulacij je sicer več, v boljšem položaju so Odranci, ki jim za obstanek zadošča že točka, v optimalnem scenariju točka zadošča tudi Rakičanu. "Čeprav smo trenutno na 10. mestu na lestvici, o tem, kdo bo izpadel, še ni odločeno. Kalkulacij in variant je veliko. Pričakovanje našega kluba je iztržiti vsaj remi, ki nam zagotavlja obstanek v tretjeligaški druščini," svoja pričakovanja pred derbijem razkriva predsednik odranskega kluba Branko Ferenčak. Slednji pravi,  da v ekipi vlada optimistično stanje.

"Velik zagon nam je dala tekma v Malečniku, kjer so igralci z zasluženo zmago in dobro igro dokazali, da se lahko kosajo v tretji ligi," dodaja Ferenčak, ki od igralcev pričakuje borbo, hkrati pa poudarja, da si njegov klub "enostavno zasluži igranje v 3. ligi". Želi si, da bi vsi pomurski klubi ostali v tretjeligaški druščini, to pa bi se lahko zgodilo ob scenariju poraza Aha Emmi Bistrice. 

V Rakičanu "živijo za to tekmo"

Tudi v taboru Rakičana so pričakovanja pred tekmo z Odranci velika. "V našem klubu vsi živimo za to zadnjo tekmo, kakor verjetno tudi naši gostitelji. Po zadnjih treh gostovanjih se ne bojimo nikogar, spoštujemo vsakega nasprotnika, hkrati pa zaupamo našemu trenerju, ki nam je z svojimi izkušnjami in svojim delom pokazal, kako priti do željenega cilja," sporočajo iz rakičanskega kluba, ki ga vodi Štefan Škaper, sicer nekdanji trener Odrancev. 

Grad po obstanek v Martjance 

V zadnjem krogu v soboto bo napeto tudi v Martjancih, kjer pri Čardi gostujejo nogometaši Grada, ki imajo prav tako kot Rakičan 28 točk. Tudi Gradu v optimalnem primeru zadošča točka. V kolikor Aha Emmi Bistrica izgubi v Stojncih, bo to avtomatsko pomenilo, da vsi pomurski klubi ostajajo v tretjeligaški druščini. Preostali pomurski klubi, Tromejnik, Čarda in Veržej, so trenutno na 6., 3. oz. 7. mestu.

Vse tekme zadnjega kroga 3. SNL vzhod se bodo pričele ob 17. uri.

Tabela pred zadnjim krogom 3. SNL vzhod

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.