https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi Tomislav Nemec med obtoženimi zaradi predora Šentvid?

14.06.2012 ob 7:44  

Specializirano državno tožilstvo je v zadevi predor Šentvid po pisanju spletnega Dnevnika in Večera zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic vložilo obtožnico zoper osem oseb. Med temi naj bi bili aktualni obrambni minister Aleš Hojs ter gradbena tajkuna Ivan Zidar in Dušan Črnigoj.


Po pisanju Dnevnika in Večera so med obtoženimi tudi nekdanja predsednika uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars) Tomislav Nemec, danes direktor Zdravstvenega doma Ljutomer, in Rajko Siročič ter nekdanji člani uprave Abdon Peklaj, Žan Jan Oplotnik in Boštjan Rigler. Hojs je bil med leti 2006 in 2009 v upravi Darsa zadolžen za vzdrževanje avtocest.

Tomislav Nemec (foto: Prlekija-on.net)

Obtožnica Zidarju in Črnigoju po Dnevnikovih navedbah očita pomoč pri omenjenih dejanjih.

Hojs, Nemec in Siročič so Večeru zatrdili, da z obtožnico še niso seznanjeni, da je niso prejeli in zato ne morejo komentirati njene vsebine. Medtem sta Oplotnik in Peklaj potrdila, da sta obtožnici že dvignila.

Tožilstvo naj bi delovalo na podlagi poročila računskega sodišča iz leta 2010. To je ugotovilo nepravilnosti pri načinu obračunavanja dodatnih del za predor Šentvid, zaradi česar se je naložba znatno podražila. Večino obdolženih so kriminalisti zaslišali že v tistem obdobju, še piše spletni Večer.