https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilsko tekmovanje v Orehovcih

Orehovci, 18.06.2012 ob 10:00  

 Na lep sončen nedeljski dan je v Orehovcih potekalo mladinsko in pionirsko občinsko gasilsko tekmovanje gasilske zveze Gornja Radgona.


Tekmovalo je 15 desetin iz celotne Gasilske zveze gornja Radgona, od tega so bile štiri desetine mladincev, ena desetina mladink, ena desetina pionirk in devet desetin pionirjev. Mladinci in mladinke so se pomerili v vaji z motorno brizgalno, štafeti na 400 m z ovirami ter vaji v razvrščanju. Pionirji in pionirke pa so opravili vajo z vedrovko  ter štafeto s prenosom vode.

Najboljši rezultat med mladinci so dosegli PGD Lutverci, drugi so bili PGD Lešane, tretji PGD Zbigovci in četrti PGD Orehovci. Mladinke PGD Spodnja Ščavnica so v tej kategoriji tekmovale kot edina ekipa in tako zasedle prvo mesto.

V kategoriji  pionirji pa so prvo mesto dosegli PGD Spodnji Ivanjci 1, drugo mesto PGD Negova , tretje mesto PGD Zbigovci , četrto PGD Lutverci, peto mesto PGD Apače 3, šesto mesto PGD Lešane, sedmo mesto PGD Stavešinci 1 in osmo mesto PGD Žepovci. Pri pionirkah, kjer je prav tako sodelovala le ena desetina, je prvo mesto pripadlo desetini PGD Negova 1.

Vodja tekmovanja je bil tov. Lipič Rajko, predsednik tekmovalnega odbora tov. Lipič Robert, ter predsednik komisije B tov. Pintarič Vinko.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.