https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slab odziv murskosoboških zdravnikov

Murska Sobota, 16.09.2010 ob 16:25  

Po doseženem sporazumu glede dela zdravnikov preko polnega delovnega časa so zdravniki od ponedeljka začeli ponovno vračati soglasja, kar pa zaradi dvojnih obrazcev poteka počasneje kot bi se pričakovalo.

Prejšnji teden sta predsednik Fidesa Konrad Kuštrin in zdravstveni minister Dorjan Marušič dosegla sporazum, ki sta ga potrdila vlada in tudi večina članov Fidesa. Tako po dogovoru delo zdravnikov in znova dežurstev tudi po novem letu ne bo razvrednoteno, še več, po novem bo obstajala možnost, da bodo mlajši zdravniki in specializanti nagrajeni boljše, če bodo dežurna delovna mesta bolj ugodno ovrednotena. In kaj o dogovoru menijo v murskosoboški bolnišnici? »Podrobnosti niso znane, so pa pogoj za nadaljnjo  razpravo,« so nam odgovorili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

V SB Murska Sobota soglasje vrnilo 23 od 58 zdravnikov

Potem ko je večina zdravnikov po državi prvega septembra umaknilo soglasje za delo preko polnega delovnega časa, so po sklenjenem sporazumu od ponedeljka naprej zdravniki začeli vračati soglasja, vendar počasneje, kot je bilo to pričakovano. »Čeprav se že dela v enakih oblikah kot pred prvim septembrom, je število vrnjenih soglasij majhno in se dnevno spreminja,« so nam sporočili iz murskosoboške bolnišnice. Tako je soglasje vrnilo komaj 23 zdravnikov, kar ni niti polovica od tistih, ki so pred časom soglasje umaknili. To je takrat naredilo 58 zdravnikov zaposlenih v murskosoboški bolnišnici.

Zmeda zaradi različnih obrazcev

Razlog, da se soglasja vračajo tako počasi, naj bi bili različni obrazci. Namreč Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije je pripravilo svoje različice soglasij za delo preko polnega delovnega časa in se od obrazcev, ki so jih pripravili v Fidesu, razlikujejo. Da število vrnjenih soglasij konkretno tudi v Murski Soboti ni večje, so tudi v edini pomurski regijski bolnišnici prepričani, da je to "posledica različnih  obrazcev, ki so na voljo in priporočila v zvezi s tem".

Preberite še:

Korošec: Vprašanje za milijon dolarjev

Pomurci še naprej s 24-urnim zdravstvenim varstvom

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.