https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Ivan Zidar lani preko murskosoboškega podjetja TKO zaslužil 183.000 evrov

19.06.2012 ob 10:02  

Letno poročilo Tovarne kovinske opreme (TKO) iz Murske Sobote razkriva, da je Ivan Zidar kot predsednik njenega "poslovnega sveta" lani zaslužil več kot 183.000 evrov, piše Dnevnik. 


95.472 tisoč evrov je Zidar prejel kot nagrado za delo v lanskem poslovnem letu, preostalih 87.500 evrov pa je TKO nakazal podjetju Granidal, ki ga je Zidar ustanovil sredi lanskega leta. Lastništvo TKO je sicer Zidar konec leta 2010 najprej prenesel iz SCT na SCT investicije (vrednost transakcije naj bi bila 2,45 milijona evrov), na koncu pa na »off shore« podjetje Dunes Limited, ki je registrirano v Združenih arabskih emiratih. 

Dnevnik še piše, da je Zidar, ki ga poslovno poročilo TKO za lansko leto ne omenja poimensko, ampak le posredno (kot lastnika Gradinala), z nakupom murskosoboške tovarne sklenil zelo dober posel. TKO, ki se ukvarja z izdelavo komponent gradbenih strojev in avtodvigal ter kovinskih in stavbnih konstrukcij, je lani ustvarila 22,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje - največ od tega v Nemčiji, Franciji in Avstriji. To je skoraj 46 odstotkov več kot v letu 2010. TKO je leta 2010 ustvarila 118.600 evrov dobička, lani pa preko milijon evrov.

    Komentarji

    1. gost
      19.06.2012 ob 16:06 prenešalec gost

      .b, je isti lopov,kak .z,vej dugo nede,tko hale,pisarne in še marsikaj so se delale te,da se je v prekmurju delala avtocesta-hitra cesta,pa kučo,kak si je hitro zrikto,ka se je se zenin delalo,kak tao,ka so še ene nej zgrabili -pametno delajo,ka prek telefona nika takšnoga ne gočijo.vejdo ga ovi ohvatili,ci nej što drujgi.te informacije so od tistoga,sken se je pogajo.ka pravite delavci...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.06.2012 ob 21:01 pipi gost

      delavci pa prejmejo minimalno plačo,sramota za tako močno podjetje,dvig plače pa14 centov,in se vsak dan bojijo za svoje življenje,da se kaj ne prevrže na njih,samo delajte za tega Zidarja da bo lahko več popilbarabe žabarske

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.