https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški Vodovod poziva k racionalni porabi vode

Murska Sobota, 22.06.2012 ob 10:05  

Javno podjetje Vodovod Murska Sobota je izdala ukrep za racionalizacijo porabi vode zaradi suše, saj se nivo podtalnice v maju glede na april ni bistveno dvignil. Tako porabnike opazarjajo, da je potrebno z vodo ravnati racionalno, da ne bo potrebna prisilna omejitev porabe.

Zadnje dneve, ki so bili vroči in suhi, s stališča suše niso obetavni. Po sušni pomladi je javno podjetje Vodovod Murska Sobota že v začetku aprila opozarjala na racionalno porabo vodo, isti ukrep pa so izdali tudi predvčerajšnjim.

"Čeprav je bilo v maju nekaj več padavin kot običajno, se nivo podtalnice ni bistveno dvignil. Zadnje dni opažamo, da je poraba v jutranjih in večernih konicah enaka kot prejšnja leta, kar pomeni, da porabniki omejitve oz. poiva k varčevanju ne spoštujejo. Vse porabnike ponovno opazarjamo, da je potrebno z vodo ravnati skrajno racionalno. V nasprotnem primeru bodo v prihodnjih mesecih potrebne prisilne omejitve porabe (redukcije)," opozarja podjetje Vodovod vse porabnike vode na vodovodnem sistemu Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.06.2012 ob 13:48 baba mara gost

      Kdo je že bil na soboškem vodovodnem stolpu in imel enkraten razgled skoraj do Balatona? Pa ni potrebno zaradi tega varčevati z vodo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.06.2012 ob 14:04 uujj gost

      Ge man doma tudi redukcijo. Napuno san velki bazen z vodo zdaj se pa samo veni še kopam pa namakan. NAJ BI KOMUNALA RAJŠI KAK DALA MURI DALA ZA SANACIJO VODOVODA. V BAKOVSKI GRAMOZNICI GEJ TELKO VODE ...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. smrt
      22.06.2012 ob 14:50 smrt

      ka mo šparal vodo ? bogati Zaubermacher pa nas sijli ka moremo plaviti in prati embalažo tak kak da bi mi uni plačali vodo tak zapovidavlejo ? zaj pa naj šparan ???

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.06.2012 ob 15:37 GOST gost

      Za dva meseca plačam prek 50€ za vodo. Mislim ka je to zadosta ka lejko z njo delan ka ščen. Za te peneze bi si že lejko kupo vodo v trgovini v steklenicah iz italije ge je 1.5l 15 centov

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.