https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: 6. Festival vina in kulinarike v lončarski vasi Filovci

Filovci, 23.06.2012 ob 21:27  
V Filovcih se je danes odvijal že šesto leto zapored, Festival vina in kulinarike. Prireditev, ki je bila namenjena predvsem prekmurski kulinariki ter vinu, je bila ob lončarstvu prava paša tako za turiste, kot za domačine. 

Festival vina in kulinarike se je odvijal v vasi Filovci, razpostiral pa se je tudi na okoliške griče, kjer se nahajajo vinske trte. Bogata vsebina festivala je ponudila obiskovalcem možnost, da poskusijo različne tradicionalne prekmurske jedi in kakovostno vino. 

Festival je namenjen "zavzemanju za sožitje hrane in vina v povezavi s kulturno dediščino lončarstva, ki oblikuje posebnost in avtentičnost celostne turistične ponudbe kraja in celotne destinacije." so besede organizatorjev, ki jim je celotni dogodek zagotovo uspel, vsaj po mnenju zadovoljnih obiskovalcev, ki so prihajali ne le z okoliških vasi in mest, temveč s celotne Slovenije in tujine.

Festival je bil obogaten tudi z lončarsko in kuharsko delavnico, peko plemenjaka in tudi z mladimi recitatorji, ljudskimi pevkami in večernim glasbenim programom. Ves dan je bilo moč na stojnicah kupiti tudi domače pridelke in izdelke (vino, bučne olje, sadje, prekmursko gibanico,...) ter lončene izdelke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. slavko1958
      23.06.2012 ob 23:22 slavko1958

      domače, domače

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.