https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Glas ljudstva: Polovica za hidroelektrarne na Muri, 46 odstotkov proti

26.06.2012 ob 7:00  

V anketi Pomurec.com o hidroelektrarnah na Muri smo zbrali več kot 1200 odgovorov, skoraj 50 odstotkov bralcev podpira gradnjo hidroelektrarn na Muri.

V anketi, ki smo jo na našem portalu izvajali od četrtka, 21. junija do ponedeljka zvečer, je 49,88% bralcev odgovorilo, da podpira gradnjo hidroelektrarn na reki Muri, 45,59% jih tega ne podpira. 4,53% bralcev Pomurec.com o tem še nima izoblikovanega mnenja.

Türk, Pahor, Zver, Jelinčič?

V naslednji anketi, ki smo jo pripravili, vas sprašujemo, koga bi volili na predsedniških volitvah, če bi te bile to nedeljo.

Odgovor lahko podate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      26.06.2012 ob 9:06 smrt

      @ ( ZA ) so takši ka majo 4 r. pomožne O.Š . in niso z ničim seznanjeni in nemajo pojma niti o čem se gre in kakša katastrofa nam grozij

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2012 ob 9:20 en gost

      prote pa takših bosancov kak si ti! pa zavolo takih je slovenija prišla tak daleč kak je.... jeb,š nova delovna mesta glavno ka boš ti lehko rafting po mure tira al ka kole pač :S

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2012 ob 9:32 dcd gost

      gost - en se strinjam! SMRT-neven če je kakšni tvoj komentar kaj vrejden!!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2012 ob 10:18 lili gost

      Samo bodimo za prej ali slej nam bo reka mura pokazala svoje pa naj še bo tako specializirana tehnologija, Ne pozabimo Ogenj lahko pogasimo ali Vodo ne morete zaustavit Mašćevanje Mure bo katastrofalno

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2012 ob 10:58 en gost

      gost-lili veš mogoče zakaj so se zgodile poplave?mislim da pred 5letmi? zato ker so avstrijske elektrarne držale vodo dokler so lahko. in niso spušale vode v slovenijo postoma ampak veliko količine naenkrat! in takrat pride do poplav saj mi nimamo z ničemer reke mure regulirati. sem 500m stran od mure v tem območju kjer bi se naj gradila HE, obdelujemo pa tudi 15ha njiv v tem območju in vem kaj bi za te pesečne tla pomenila HE in dvig podtalnice v sušnem obdobju! pri pridelavi hrane ne pomaga rafting na muri ;)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2012 ob 11:40 drejci gost

      Tisti ki je proti ima 4 leta osnovne šole in očitno še živi v kameni dobi...a elektriko pa uporabljate vsi, ne? Zaradi takih specialcev, smo dobili 10 let kasneje "avtocesto" kot bi jo sicer. In zdaj je ta avtocesta hud poseg v naravo? Ma dajte no.. Pač se vedno najdejo prepametni, ki skrbijo le za svojo rit oz delajo za svojo korist.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.06.2012 ob 11:52 Glavca gost

      Elektrarne na Muri v sosednji Avstriji stopnjujejo poplave, vzrok je v tem ker južno od Gradca ni poplavnih površin (pojavlja se efekt tobogana) strokovnjaki so ugotovili (to je potrdila tudi meddržana slovensko avstrijska komisija za reko Muro), da se je pretok poplavnih vod zaradi posegov v Muro v Avstriji (npr 100 letne vode) zvišal za najmanj 20%, kar pomeni caa. pol metra lahko pa tudi do 1m višji vodostaj na Muri v Slovenij, to posledično pomeni nevarnost prelivanja poplavne vode čez visokovodne nasipe, poplava avgusta 2005 je to dokazala..

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.06.2012 ob 19:04 mitoh gost

      ja, dajte ljudje razumeti, avstrijci bodo delali,kako bodo hoteli, mi pa bomo plavali, mar ne! s pametno gradnjo si bomo lahko zavarovali, svoje hiše, zemljo, živali pa tudi naša življenja! pametni vedno zmagajo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.