https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Šajnovič (zaenkrat) ne bo prevzel Mure 05, prihajata Kosič in Hlastec?

26.6.2012  

Vse glasnejše so govorice, da se pripravlja načrt za sanacijo Mure 05, ki naj bi imela že za več kot 500 tisoč evrov dolgov. 

Andrej Šajnovič, ki naj bi bil v igri za predsednika Mure 05, je za naš medij danes zanikal informacije, da naj bi bil že tik pred tem, da prevzame predsedniško mesto murskosoboškega prvoligaša. Šajnovič pravi, da je bil povabljen k sodelovanju pred slabim mesecem, postavil določene pogoje, a od tistega časa z ljudmi, ki so ga povabili k sodelovanju, niso bili več v kontaktu. "Nisem dobil ustreznih zagotovil, na podlagi katerih bi se lahko odločil za tak korak," pravi Šajnovič.

Andrej Šajnovič

Neuradno se pojavljajo tudi informacije, da naj bi bil za direktorsko mesto Mure 05  v igri Mitja Hlastec, ki je nekdaj zasedal direktorsko mesto v mariborskem klubu. Po poročanju današnje Ekipe o odstopu z mesta športnega direktorja razmišlja Igor Celec, ki je razočaran, ker so ostali brez trenerja Anteja Šimundže. Prvi favorit za trenerja, v kolikor bo klub prevzela nova uprava, naj bi bil nekdanji trener Olimpije Dušan Kosič.

Prva tekma z Bakujem doma?

Včerajšnji žreb za kvalifikacije za Ligo Evropo je Muri 05 namenil azerbajdžanski Baku, prva tekma pa bi morala biti pri njih. Ker se Baku trenutno nahaja v Moravskih Toplicah na pripravah in ker bi tudi drugi klub iz Bakuja Inter, ki nastopa na istem štadionu, moral igrati prvo tekmo doma, obstaja možnost, da bi se prva tekma odigrala v Sloveniji. To bi bilo za Muro ugodneje iz več razlogov, saj bi tako lažje napolnili stadion, na gostovanje pa bi se odpravili skupaj z Azerbajdžanci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.06.2012 ob 11:00 RM VUK gost

      Mene poiščite za sanacijo kluba!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.06.2012 ob 11:16 BB gost

      Muro mora prevzeti nekdo ki je povezan z kapitalom oz. z dobrimi kontakti z podjetji ki bi lahko finančno podprla projekt. Drugače je to podobna zgodba kot z Topičem. Naj vodenje prevzame predstavnik Obrtne ali Podjetniške zbornice za Pomurje. Ti naj stopijo skupaj in ostalim SLO regijam pokažejo da so še sposobni sami sfinancirati en prvoligaški klub.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.06.2012 ob 11:47 odgovor gost

      BB@ te se pa zbidiš z prston v .... Nega toga človeka ka bi ščel prevzeti muro. Niti nema nišče penez ka bi vlagal. Tisto ka piše na zidi na lendavkon "mura išče bogato budalo" kriza je vsem pobrala peneze

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.06.2012 ob 11:55 BB gost

      Kelko je članov Obrtne zbornice - 1000? Kelko je članov Podjetniške zbornice - 500? Če takšna organizacija ni sposobna s skupnimi močmi sfinancirati enega kluba potem res ni več pomoči za ta klub! Potem je res najboljše čim prej končati agonijo da se ne povečujejo dolgovi in klub spustiti na nivo klubov z proračunom nekaj tisoč EUR in temu budgetu primerno sestaviti ekipo in se vklučiti v ustrezno (nižje) tekmovanje. Druge rešitve žal ne vidim. Razen če se najde res "bogata budala" (mogoče Joc). Slišim da rusi kupujejo nepremičnine na goričkem - mogoče pa je kak "mini" Abramovič med njimi pa mi tega ne vemo :-)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.06.2012 ob 12:23 gringos gost

      ščemo Srečko Iliča človek obvlada dlente ka je napravo z Beltincami premije na tekmo po 100 eur plus plača.pa ge tou što ma...Srečko in Elica dobrodošlaz debelin tošlinon

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.06.2012 ob 12:29 BB bodi realen gost

      BB ta tvoja teorija je popolnoma nerealna. Kako boš prepričal 1000 podjetij od tega velika večina s.p.-jev, da ti financirajo klub, če še za plače nimajo? In kakšni bi naj bil njihov interes? Vsakdo vlaga v klub zato, da od tega dobi neko promocijo. Samo še dva poznam, ki trosita take neumnosti in to sta direktor občinske uprave in župan.... S tem svojim planom sta že enkrat reševala klub in ga pripeljala v 3. ligo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.06.2012 ob 12:36 EDEN gost

      gost - gringos TIJ SI POGLEDNI KA JE SREČKO ILIĆ NAPRAVO NA TIŠINI. TAN ŠE ZDAJ PO NEVEM KELKIH LETAJ NJEGOVE DOLGE PLAČUVLEJO, PA Z BETINCAMI DE SE ISTO ZGODILO...

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.06.2012 ob 12:41 fsd gost

      Vejpa je biilo povablenih neven kelko obrtnikov na sestanej, pa je bila udeležba prešteta na prte ene roke...takka, ta tvoja teorija BB, to je že bilo izpelano, samo neuspešno... Rusi kupujejo nepremičnine ja, za 2 leti de pa isto kak z Angleži... Gringos: Beltinci do še tak zdržali 1 leto, te pa propad... preseravati se pa rejsan nemreš, že zdaj se gučijo razne negativne stvari o ton, bog ne daj, ka be Mura mejla takšo politiko.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.06.2012 ob 12:42 Muraš gost

      Gringos si pozabil, da je Ilić že bil pri Muri in da Beltinci še ne vedo, kako in s kom bodo igrali v 3. ligi ? Ja BB si pa pozabil, da bi to morala biti zlasti naloga vodstva kluba in ne župana ter občine... Najlažje je klub zadolžiti in oditi (primer Nafte) pa lep dan vsem !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.06.2012 ob 13:36 sss gost

      j... vas Topina gringosi..barem se eno leto

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.06.2012 ob 13:46 BB gost

      Glede na reakcijo na moj predlog prosim da podate kontra predlog. Torej, kako pa si vi zamišljate rešitev kluba? Tipično slovensko/prekmursko! znamo popluvati predloge, ne vemo pa predlagati rešitev. Mejte jajca in predlagajte rešitev. Torej, Muraš, fsd in BB bodi realen - čakam na vaše videnje kako rešiti klub. Pustiti ga propadu je najenostavnejše in tu smo seveda mojstri vsi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.06.2012 ob 13:51 xcvn gost

      BB - se strinjan. Polovica ljudi tu je prisesana na mamine seske in nima pojma kako izgleda rešitev nekega poblema v realnem življenju. Vse kar znajo je odpreti firefox pa šinfati. Naj ide eden pa naj kujpi sezonsko? Naj ide eden pa naj kujpi dres, šal? Vsi samo bluzite pa šinfate, nišče pa se ne bi k deli spravo ali pa predlago kakšno rešitev.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      26.06.2012 ob 14:12 BB gost

      Če bi res imeli tako zanič gospodarstvo kot nekateri tu trdite potem ne vem zakaj nimamo 100 % brezposelnost. Kolikor vem se je slika gospodarstva v zadnjem obdobju po podatkih Podj.zbornice celo izboljšala. Da pa med 1000 S.P.ji ni 50 takšnih da bi lahko pomagali pa osebno ne verjamem! Saj slika MB gospodarstva ni bistveno bolj rožnata pa so sposobni vzdrževati klub z neprimerno večjim proračunom. Ja, boste rekli nekateri, MB služi z prodajo - vendar tudi sponzorji predstavljajo nepogrešljiv vir prihodkov kluba. Če bi šimfanje lahko vnovčili bi bila Mura05 že zdavnaj rešena in brez finančnih skrbi! ampak žal s šinfanjem brez da bi zagrizli v problem in iskali rešitve se še noben problem ni rešil. In to, rekel bom "zacugnjeno" razmišljanje bo ta klub res pripeljalo v propad. Regija, ki je nekoč lahko naredila takšne velikane kot so Mura, Radenska, Terme3000 ipd. sigurno ni čez noč pozabila kako se dela posel. Samo pristop mora biti bolj proevropski in manj proprekmursko/slovenski.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. PREKMUREC
      26.06.2012 ob 14:58 PREKMUREC

      Vsak pravi navijač bi segno v žep pa kujpo sezonsko vstopnico. BB ma praf, malo več strpnosti, zaupanja, optimizma in jajc ka se rešuvlejo problemi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      26.06.2012 ob 15:28 m4f0 gost

      li vozte se kosiče pa kompanijo ka de tak kak z gliho pa z belecon...če nema nišče interesa s pomurja ka de prevzel klub, ta čas nede nika, pa takšen ka je sposoben voditi, nej šalabajzer kak je topič pa ostali...če pa en polanič nemre ale nešče prevzete klub ale pa druge neščejo ka be prevzel klub...te pa boukše ka se v prvi ligi sploj ne špila...to je moje mišljenje

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      26.06.2012 ob 15:32 Feri gost

      BB... večina od podjetnikov niti redno ne plačuje prispevka za OZ, kako naj potem da denar za ND Mura. Pa še to, niso vsi člani OZ pripadniki ND Mura- obstajajo še drugi klubi in športi!!!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      26.06.2012 ob 15:48 BB gost

      Feri, ti govoriš o večini, jaz govorim o manjšini ki pa nima težav! Prosim ne servirajte mi tiste ki ne morejo ampak razmišljajte o tistih ki lahko! Pa ni vrag da ni zdravega podjetnika v regji! A noben ne plačuje prispevkov, noben ne generira nekih dobičkov? Oprostite, predobro vem da ni tako.. Takoj vam lahko naštejem vsaj 10 odličnih podjetnikov, če bi si vzel čas bi jih našel sigurno še bistveno več. In Feri - kot sem že omenil prosim za kontra predlog kaj pa lahko naredimo! tvoj komentar je zopet čisti negativizem brez predlogov za rešitev. Nogomet je marketing in kje piše da mora biti sponzor iz Prekmurja. Naša podjetja imajo za poslovne partnerje tudi odlična podjetja iz Slovenije in tudi iz tujine. A ni že v preteklosti klub sponzoriral tudi Boss kot partner podjetja Mura? Dajmo stopiti ven iz teh lokalno-omejenih okvirjev razmišljanja!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      26.06.2012 ob 19:21 Prvaliga gost

      Kdo pa je ta gospod in zakaj bi bil dober ? Kkakšne so njegove reference? da ne bi prišli iz dežja pod kap ... Jaz ga ne poznam in ne vem če lahko zrikta denar ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      26.06.2012 ob 20:53 gost meho gost

      pravljica se končuje z resničnim žalostnim koncem.........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      26.06.2012 ob 22:23 janez gost

      Če ste vsij tak pametni, pa naj te eden priprave sanacijske načrt za MURO, no naj eden malo definira kako in kaj, nej pa samo neka brez vejze pijsate, na napijšite tau magično formulo kera de rejšila MURO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. nula
      26.06.2012 ob 22:31 nula

      gost-nula vsi vstran pa dati klub gmt-ju

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.