https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Vlada sprejela šest zakonov za spodbujanje gospodarstva

Ljubljana, 27.06.2012 ob 13:47  

Vlada je danes sprejela šest zakonov, ki so del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva. V obravnavo državnemu zboru bo poslala predloge zakonov o graditvi objektov, o prostorskem načrtovanju in umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor ter o varstvu okolja, o vodah in o kmetijstvu.


Vseh šest omenjenih zakonov po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovana Žerjava predstavlja del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki vsebuje 16 zakonov s 75 ukrepi in 10 javnimi razpisi.

Nekaj zakonov iz omenjenega svežnja je že v parlamentarni proceduri, pet zakonov, ki so trenutno v medresorskem usklajevanju, pa bo vlada obravnavala na prihodnji seji vlade, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister Žerjav. Vlada bo medtem jeseni obravnavala insolvenčni zakon.

"Po proceduri, ki je načrtovana, bo vseh 16 zakonov v obravnavi na naslednji seji DZ, kot smo obljubili," je zatrdil Žerjav. Sveženj ukrepov za spodbujanje gospodarstva je skupaj težak 377 milijonov evrov, od tega je 148 milijonov evrov subvencij, 50 milijonov evrov garancij, 179 milijonov evrov pa je namenjenih za javne investicije.

Po ocenah vlade sveženj ukrepov pomeni administrativno razbremenitev za gospodarstvo v višini med 400 in 500 milijoni evrov. "Paket ukrepov je pomemben, se pa zavedamo, da to ni vse, kar mora vlada storiti," je dejal Žerjav in za jesen, torej po počitnicah, napovedal tretji sveženj ukrepov.

STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.