https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomer: novih modrih con poleti še ne bo

Ljutomer, 28.06.2012 ob 9:00  

Na včerajšnji 14. redni seji Občine Ljutomer je bil tudi spremenjen proračun za letošnje leto, sprememb pri parkiranju v mestu pa za zdaj še ne bo.


Parkirni režim se v Ljutomeru poleti ne bo spremenil

Občinski svetniki so včeraj odločali tudi o spremembi cestnega prometa v  mestu Ljutomer. Na pobudo gospodarskih subjektov, ki delujejo v neposredni bližini parkirišča ob ulici Rajh Nade, ki je vedno popolnoma zaparkirano, je Občina nameravala parkirišče urediti kot modro cono. Odlok so želeli sprejeti po skrajšanem postopku, a so svetniki odlok zavrnili in z 12 glasovi za in tremi proti sprejeli dvofazni postopek, ki vključuje sprejemanje predlogov, kje bi se prometni režim v občini Ljutomer še lahko izboljšal oziroma spremenil.

V Zdravstvenem domu Ljutomer tudi fizioterapija in kardiologija

Sprejet je bil odlok, s katerim Zdravstvenemu domu Ljutomer Občina Ljutomer kot soustanoviteljica dovoljuje izvajanje dveh novih dejavnosti, in sicer fizioterapijo in kardiologijo.

Javnemu podjetu Prlekija dovoljenje za najem kredita

Občinski svetniki so sprejeli tudi odlok, s katerim spreminjajo Odlok o proračunu Občine Ljutomer. V letošnjem proračunu je Občina Ljutomer odločila, da se posredni uporabniki občinskega proračuna, javna podjetja, katerih soustanoviteljica je Občina Ljutomer in v katerih ima občina prevladujoč vpliv, v letu 2012 ne smejo zadolževati. Javno podjetje Prlekija d.o.o. pa namerava kupiti in urediti lastne poslovne prostore, namesto da plačuje drage najemnine na dveh lokacijah. Zato je podjetje Občino kot soustanoviteljico zaprosilo za izdajo soglasja k dolgoročnemu zadolževanju v letu 2012. Ker podjetje Prlekija d.o.o. za najem tega kredita ne rabi poroštva občine, so svetniki sprejeli odlok, s katerim podjetju dovoljujejo najem kredita do višine 500 tisoč evrov za dobo 10 let.

Spremenili bodo potovalne navade občanov

Občinski svet je soglasno sprejel tudi Prometno strategijo občine Ljutomer, ki ga je izdelal Urbanistični inštitut Republike Slovenije. S prometno strategijo, ki je delno financira tudi Evropska unija, želi občina med drugim tudi spremeniti potovalne navade prebivalcev občine do leta 2020, kar zajema tudi kakovostno dostopnost vseh naselij v občini z javnim prometom in kolesom ter izničiti število žrtev in prepoloviti število poškodovanih v prometnih nesrečah.

Med drugim so na včerajšnji seji odločali tudi o spremembi strukture cene zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov, o razglasitvi leta 2012 za »Miklošičevo leto«, o razpisu kadrovskih štipendij ter o nadstandardnih programih v osnovnih šolah in glasbeni šoli v občini Ljutomer  za šolsko leto 2012/13.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.06.2012 ob 1:06 fikus gost

      Gospodična je pozabila napisati, da je padlo v obravnavi padlo tisto skropocalo od odloka o toplotni energiji, prav tako je padel odlok o krajevnih skupnostih. Ni zaslediti, da svetniki zahtevajo odgovore na zelo, zelo neugodna vprašanja, ni zaslediti, da se je svetnikom jemala beseda. Nikjer ni zaslediti dejstva, da županja ne uživa podpore večine občinskega sveta.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.06.2012 ob 20:11 lotmerzan gost

      Menim, da rabi Kekca, da ji prinese Pehtine čudežne kapljice, da končno spregleda. Ko bo spregledala bo ugotovila, da jo ne popdpirajo ne svetniki in ne občani. Kot je videti na posnetkih iz sej ji manjka sposobnosti komunikacijie, šibka točka ji je povezovanje in spoštovanje drugačnega mnenja. Mogoče bi bilo dobro, da naredi kako resno anketo o svoji priljubljeniosti , mogiče bi jo rezultat le te streznil.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2012 ob 17:39 vest (a jo imaš?) gost

      A se je že vrnil dolg za galilejo, a upa povedat kdo je sestavljal pogodbo o najemu? Vse kaj se dela, se delajo projekti iz prejšnjega mandata. Komaj čakam na konec njenega mandata, dve leti bo hitro minilo. Sprašujem se ali se bo nadzorni odbor ganil in svoje ugotovitve predal pristojnim.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.07.2012 ob 13:54 Soboški gost

      Že v Soboto je čuti, ka vejka puconska -ex direktorca nima podpore, nej med svetniki, pa nej med občani. Vi jo samo mejte na štajeri, mi je več nehščemo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.