https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Ne tako hitro, Anton!

Murska Sobota, 28.06.2012 ob 13:32  

Objavljamo odziv Marjana Gujta, murskosoboškega svetnika LDS, na včerajšnje obtožbe, ki jih je nanj usmeril murskosoboški župan Anton Štihec.


Komentar Marjana Gujta objavljamo v celoti:

"Na včerajšnji tiskovni konferenci je g. Štihec izrazil svoje poglede na delo mestnega sveta in komisije, v kateri delujem, predvsem pa izrecno omenil "nečedne rabote", ki so se bojda dogajale na podjetju Komunala in so med drugim tudi podlaga za delovanje neke samo njemu znane nenačelne koalicije LDS-SD-SDS s pripadki. Vse v njemu lastnem stilu "primite tatu". Istočasno me je kot svetnika mestnega sveta MOMS javno obtožil dejanj, za katere sta le on in njemu neposredno podrejena revizorka ugotovila sume o nepravilnostih pri izboru dobavitelja IT opreme male vrednosti. To mi ob vsakem svojem neuspehu očita že najmanj dve leti, zato si dovoljujem komentirati obtožbo. 

Podjetje Minicom sodeluje s podjetjem Komunala že 22 let, daleč nazaj preden sem se začel ukvarjati s kakršnimkoli političnim delovanjem. Takrat je tudi g. Štihec začel svojo poklicno kariero pri častnem občanu g. Andreju Gerenčerju, ki ga je danes na svoji tiskovni konferenci oblatil kot politično izbranega častnega občana. Spregledal pa dejstvo, da je g. Gerenčer eden redkih, če ne celo edini Sobočan, ki je zasedal tako pomembne politične funkcije. To kaže na njegov odnos do starejših ljudi, ki so mu pomagali pri njegovi karieri, saj ga je g. Gerenčer kot mladega diplomanta sprejel v svojo ekipo, on pa se mu je oddolžil tako, da ga je oblatil in na podelitev častne listine g. Gerenčerju ni imel časa priti. 

V teh 22 letih je podjetje Minicom zagotavljalo Komunali kakovostne storitve na področju lokalnih omrežij in strežnikov pod različnimi župani in direktorji. Dokaz je dejstvo, da zaradi nedelovanja IT opreme nikoli ni prišlo do izgube podatkov ali težav pri delu podjetja. Komunala uspešno sodeluje seveda še s številnimi podjetji s področja  informacijskih tehnologij in po moji izvolitvi v mestni svet MOMS se sodelovanje s Komunalo ni povečevalo, temveč smo ohranili le tiste segmente sodelovanja, ki smo jih pokrivali že prej. Zato je seveda natolcevanje o imenovanju nekompetentnih nadzornikov v nadzorni svet Komunale zaradi pometanja preteklih poslov pod preprogo čisti Štihčev konstrukt. Pozabil pa je povedati, da eden izmed nadzornikov Komunale, s katerim veselo sodeluje, dejansko ima očitno kolizijo intresov. 

Takšen konstrukt je zato le priročno sredstvo za zameglitev dejanskega stanja, vendar brez potenciala. Naj spomnim, da je MOMS pod vodstvom g. Štihca prejela dokončno negativno mnenje Računskega sodišča RS, ki je najvišji organ Republike Slovenije za presojanje pravilnosti uporabe javnih sredstev proračunskih uporabnikov. Računsko sodišče je preverjalo pravilnost postopkov v poslovanju z zemljišči MOMS in dokončno ugotovilo številne kršitve predpisov. Vsi se spomnimo, da je ljudski glas g. Štihca vedno povezoval z zemljiškimi operacijami. Samo v enem izmed številnih primerov, kjer je šlo za znesek 150.000 EUR je Računsko sodišče ugotovilo neenakopravno obravnavo ponudnikov, kar je mogoče razlagati kot znake korupcije. 

Več o tem si spoštovani bralci lahko preberejo na: 

http://www.rs-rs.si/rsrs/rsrs.nsf/I/K310BDC7B53E8668BC125772E0019B57A 

S tem v zvezi je zanimivo še nezakonito članstvo g. Štihca v skupščini podjetja Sobota Center, ki je po lani sprejetem zakonu nezdružljivo z njegovo funkcijo. V tej funkciji je odločal o delitvi premoženja omenjene družbe, kar sproža dvom o zakonitosti in veljavnosti sprejetih odločitev.

O načinu delovanja te družbe si spoštovani bralci lahko ogledajo poročilo nadzornega odbora MOMS, ki je podrobno preverilo poslovne prakse omenjene družbe TUKAJ.

Ob tem sploh nima smisla omenjati dejstva, ki je bilo povedano na seji mestnega sveta, da bi projekt "Garažna hiša" bil plačan dvakrat in da g. Štihec ni mogel oz. želel izdati najemnika poslovnih prostorov, kar je v primeru porabe javnih sredstev unikum, da župan ščiti tajkuna (pozorni bralec naj ugotovi, kdo je sedel z g. Štihcem pri glavni mizi ob njegovem sprejemu v hotelu Diana pred štirimi leti.)

V svoji vnemi pozabi omeniti tudi, da je plačal 26.000 EUR za 15-minutni film o soboškem parku ... sic ! Torej 1.730 EUR na minuto človeku, ki sploh ni imel v razpisu zahtevanih pogojev in si je opremo sposodil od njemu naklonjene medijske hiše. Pozor!!! Dve povprečni plači na minuto za storitev. Se kdo javi??? 

G. Štihec tudi pozabi povedati, da je v njegovem mandatu bil ekspresno zaposlen sin aktualnega podžupana, preden je bila imenovana direktorica občinskega javnega zavoda, kjer se je zaposlil, da se je na MOMS zaposlila hčerka svetnika in prejšnjega podžupana, da je zaposlil vidnega člana in neizvoljenega kandidata Modre liste Antona Štihca na delovno mesto, ki pred tem sploh ni bilo sistematizirano, da ne naštevam dalje. Očitno ima še več dolgov v obliki obljub delovnih mest, zato so razumljivi njegovi žolčni odzivi ob nemoči, da te obljube izpolni. 

Skratka, vse revizije na Komunali tako zunanja, kot nadzor mestnega sveta, niso pokazale nepravilnosti, le Štihcu podrejena revizorka je našla sume "nečednih rabot". In to dve leti in pol po izvršenem dejanju. Očitno je potrebovala delodajalčev navdih, da je v borbi za ljubi kruhek končno uspela izdelati konstrukt, ki bo zadovoljil njenega delodajalca.  Mižala pa je seveda na obe očesi nad dejanji g. Štihca, ki jih navaja Računsko sodišče, ko so se na MOMS dogajale velike nepravilnosti pri zemljiških operacijah, ki jih je Računsko sodišče RS ocenilo z dokončnim negativnim mnenjem. Ali je bolj strokovno Računsko sodišče RS ali lokalna županu podrejena revizorka, pa si naj vsak občan misli svoje. 

Ker je vsak občan dolžan naznaniti sum kaznivega dejanja ustreznim organom, ne bom mogel mimo svojih dolžnosti, zato bom moral naznaniti sume številnih protizakonitosti v delovanju župana MOMS in občinske uprave, čeprav s tem tvegam srd in maščevanje g. Štihca. 

Ko sem bil izvoljen v Mestni svet MOMS sem se zavezal, da bom deloval v dobro vseh občank in občanov, zato najodločneje zavračam kakršnekoli insinuacije glede političnih poslov, še najmanj na Komunali. Pozivam vse relevanten organe v Republiki Sloveniji, da proučijo domnevno sporne posle tako MOMS pod vodstvom g. Štihca, kot tudi domnevno sporne posle našega podjetja. Po želji jim bom postregel s številnimi dokazi. V primeru pravnomočne sodbe o karšnemkoli oškodovanju občinskega premoženja javno izjavljam, da bom takoj odstopil z vseh političnih funkcij, kar pa seveda pričakujem tudi od g. Štihca, ki je že prejel dokončno negativno mnenje Računskega sodišča za svoje zemljiške operacije in bi zato po demokratičnih standardih moral odstopiti s funkcije župana."

Marjan Gujt 

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2012 ob 13:59 Kdo je sedel zraven njega? gost

      Raščan! Raščan, veliki tajkun... Zdaj se nič več ne slika z njim... Ti časi so minili....

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2012 ob 13:59 slu gost

      vuh to pa je močno, štiho kaj to zdaj pomeni ?

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.06.2012 ob 14:00 toja gost

      Neomadežavani Štihec končno si en medij upa objaviti kaj proti tebi v Pomurju, minili so časi ko je bila medijska blokada poročanja.

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. xerox
      28.06.2012 ob 14:04 xerox

      Ogledalo je postavljeno!!

      19 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.06.2012 ob 14:10 l gost

      bravo marjan

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.06.2012 ob 14:11 steklar gost

      Končno nekdo, ki upa na glas spregovoriti, kar drugi govorijo za šankom !

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.06.2012 ob 17:03 grehi gost

      Tej štihec ma pa dosta grejof

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.06.2012 ob 18:14 opa gost

      či pol toga drži naj spakejra kufre

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.06.2012 ob 20:01 gost gost

      zgleda, da ne bo dosadno.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.06.2012 ob 20:07 kukrca gost

      Prave telenovele

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.06.2012 ob 20:09 kutek gost

      Zaj pa se repliko cakan.sto pravi ka se v soboti nika ne dogaja?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.06.2012 ob 20:31 Smesko gost

      Te eden model oz. Gujdek sam, ki si pise komentare je redno smesen. Ja, ja Gujt de Tuneki nastavlo ogledalo. Pa nej se brukati prosim lepo. Tip je ostuden, pokvarjen do obisti, še mamo bi okoli prineso, on pa govori o poštenju. To je tako, kot če kurva govori o nedolžnosti.

      3 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.06.2012 ob 22:01 Nogomet gost

      Gujt : Štihec = 1 : 0

      23 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.06.2012 ob 22:34 prekmurje zakon gost

      štihec - vsaka čast. tou, ka si dosegno, ka se od tebe pijše, je že dosta nad tvojin dejanskin dometom :)

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.06.2012 ob 1:03 norost gost

      ma dajte no. gospodarstvenik ki gre v politiko je samo tisti ki izgublja tla pod nogami. preverite gujta in pišite takrat. človek je pač izgubil kompas.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.06.2012 ob 1:16 InMediasRes gost

      Ljudje, ki se imajo za velike bisnismene, hkrati pa so prisesani na javna sredstva, nimajo kaj iskati v politiki. Štihec je sicer slab župan, še večja nesreča pa je, da se ga upa kritizirati samo večji škodljivec od njega.

      4 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      29.06.2012 ob 10:30 resnicaboli gost

      že dugo je nej štihci nešče tak argumentejrano rit sprašo. tou je znau edini še tak dobro napraviti švenda legenda.

      15 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.06.2012 ob 0:19 cimentiskop gost

      bodoči film ------------- župan , te nikša mala vloga Raščan i n z madžarsko nostalgijo in ekonomijo Dra. Šiftar , - ma burleska

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      12.07.2012 ob 10:27 Miško gost

      Mislin ka bi vse tej trbelo zamenjati na naslednjih volitvah s Štihecon vred-predugo je že župan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.