https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Se je denar za Rome delil po domače? Rošerjeva zanika obtožbe ...

03.07.2012 ob 7:40  

Svet romske skupnosti tudi še včeraj ni objavil rezultatov razpisa za financiranje romskih društev. Tako so se namreč odločili zaradi pritožb, je za STA pojasnila predsednica sveta Janja Rošer. "Nekatere stvari moramo razčistiti, seznam prejemnikov bodo člani dobili na izredni seji sveta v petek," je dejala Rošerjeva.


Seznam bodo na spletni strani sveta, kot je povedala Rošerjeva, objavili po izredni seji oziroma po "razčiščevalnem sestanku" s predstavniki službe za narodnosti ministrstva za notranje zadeve 12. julija. Tam bo svet po njenih besedah predstavil vso dokumentacijo v zvezi z javnim razpisom. Kot pravi, imajo dokaze, da ne drži, da so člani komisije, ki so odločali o dodelitvi sredstev na javnem razpisu, odobrili denar društvom, katerih člani so. Rošerjeva vse očitke zavrača kot neutemeljene.

Janja Rošer, predsednica Sveta romske skupnosti

Predsednik dolenjskega romskega društva Cigani nekoč, Romi danes Bogdan Miklič pa je danes na novomeško policijo vložil kazensko ovadbo zoper Janjo Rošer in predsednika komisije Stanka Baranjo zaradi "nepravilnosti, ki so se dogajale v zvezi s tem razpisom". Člani komisije so odločali v prid sebi oziroma so denar delili sami sebi, je prepričan Miklič. Predvsem pa je zanj, kot je dejal za STA, sporno to, da je pri razdeljevanju denarja "odločala Rošerjeva", kar po njegovem ni v skladu z zakonodajo.

Miklič pričakuje, da ga bodo povabili na petkovo izredno sejo sveta romske skupnosti, seje pa se bo udeležil, tudi če ne bo povabljen. Svet romske skupnosti je kot krovna organizacija romske skupnosti v Sloveniji omenjeni razpis objavil v začetku maja, rok za oddajo vlog pa je bil 21. maj. Na razpis se je prijavilo 41 romskih društev, odobrenih je bilo 38 vlog, tri pa so zavrnili, med njimi tudi dolenjskemu društvu Cigani nekoč, Romi danes.

V službi za odnose z javnostmi ministrstva za notranje zadeve pa so za STA potrdili, da bo izredna seja sveta v petek, na kateri bodo obravnavali pritožbe glede javnega razpisa. Na skupnem sestanku sveta oziroma komisije, ki je izvedla javni razpis in strokovnih služb ministrstva za notranje zadeve 12. julija pa bodo pregledali potek javnega razpisa, so še dodali.

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2012 ob 8:57 ha gost

      Tej cigane iz dolensekega so kriticni tan naj delajo malo nej pa samo cakajo na kes

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.07.2012 ob 11:10 a-hoj gost

      očitno je, da se tudi Dolenjci ne dajo več voziti! Sicer pa obvladovanje ni več prednost pri Romih!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.07.2012 ob 12:50 gogo gost

      Romano društvo Cigani nekoč ,Romi danes .Gosp.Miklič kot navaja o zakonodaji more poznati zakonodajo stem da mora upoštevati kakšno vlogo je sploh napisal za raspis ( za denarne pomoči Romskim društvam ) na Svet Romske skupnosti ali njegova vloga izponjuje pogoje za pridobiti denarne pomoči Romskemu društvo.Komaj tedaj bi lahko nekoga obtoževal ko bi imel konkretni primer da navedbe katere navaja da so z uradnimi listine potrjene, Prvo pravilo če sam delaš skladu z zakonimi v društvo Cigani nekoč , Romi danes potem ni potrebe da bi se bal za pregled podatkov kako raspolaga vaše društvo z pridobljenimi denarnemi sredstvi ki ste jih dobivali na različne javne razpise.Žal mi je ko moram komentirat o Romih da kakšni so v bistvo ko se gre za laži in očitkov ko nedobi jo pomoči o vloženi vlogi za vse so potem krivi drugi in drugi ne delajo z skladu z zakonskimi akti, kako bi vas obravnavali neromi ali lahko pišeš o uspehu vašega društva na dolenskem (če nebi bili Romi iz prekmurja).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. smrt
      03.07.2012 ob 15:29 smrt

      Purdiji ( cigani ) še stalno majo navado ka drpnejo ka in ge morejo celou pa pri pejnezaj so pa pametni bole kak pavri .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.