https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otroci iz Črenšovcev prve počitniške dni preživljajo na oratoriju

Črenšovci, 05.07.2012 ob 7:27  

Otroci iz župnije Črenšovci te dni preživljajo v župnijskem domu, kjer se odvija letošnji oratorij.


Dnevni program je pester

Dan za otroke na oratoriju se prične ob devetih zjutraj s prepevanjem himne in dvigom zastave. Sledita molitev in pevske vaje, kjer prepevajo že znane pesmi, naučijo pa se tudi kakšne nove. Vsak dan prisluhnejo zgodbi, ki jim približa sv. Marijo Dominiko Mazzarello, ki je junakinja letošnjega oratorija. Te zgodbe so podlaga za določeno vrednoto, ki je vodilo tistega dne (družina, v dolžnost z veseljem, prostovoljstvo, voditeljstvo, preprostost in poslanstvo).

Zatem potekajo ustvarjalne delavnice, kjer otroci izdelujejo številne izdelke, kot so mištrance, metuljčke, pikapolonic, po kosilu pa je čas za skupno igro (Gradimo misijone prostovoljstva, Igra brez meja, Družinsko potovanje…), kjer skupine otrok tekmujejo v nabiranju točk v posameznih igrah. Oratorijski dan je sklenjen ob štirih popoldan s spustom zastave in vnovičnim petjem himne.

Popestritev oratorija z izletom

Danes se otroci iz črenšovske župnije v sklopu oratorija odpravljajo na izlet. Odpravili se bodo v Turnišče k sestram Klarisam, da jim izrečejo dobrodošlico s skupno molitvijo in pogovorom, preostanek dneva pa bodo preživeli v kopališču. Oratorija pa se je udeležila tudi invalidka Matejka, ki se sreča z vsemi skupinami otrok, in z njimi deli svojo izkušnjo ter jim daje spodbudo v vero in življenje.

Sedemdnevni oratorij bo sklenjen v nedeljo pri sveti maši, ki ji bo sledila predstavitev celotnega tedna staršem in sklepna pogostitev. Kot je povedal črenšovski župnik Ivan Kranjc, vsako leto pripravijo oratorij z namenom, da otroci kvalitetno preživijo počitnice, pri čemer se pripravljavci oratorija trudijo združiti poučno z razvedrilnim. Ob pogledu na 90 razigranih otrok in 32 animatorjev, ki so se letos vključili v oratorij v  Črenšovcih, jim to tudi uspeva.

Brezplačni oratorij dosegljiv vsakemu otroku

Udeleženci oratorija vsak dan tudi skupno malicajo in kosijo, pri čemer jim v kuhinji na pomoč priskočijo ženske iz župnije. Kot je povedal župnik Kranjc, ves oratorij sloni na prostovoljstvu in je brezplačen, zaradi česar je dosegljiv vsakemu otroku v župniji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2012 ob 14:05 smrketa klara gost

      SUPER!!!!!!!!!!!! JE BILO LEPE SLIKE HRANA ZELO DOBRA PIJAČA MRZLA VIDIMO SE DRUGO LETO :).)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.