https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Pomurski triatlonci uspešni na olimpijskem triatlonu

Velenje, 10.7.2012  

Triatlonci so se v nedeljo v Velenju pomerili na najpomembnejšem triatlonskem dogodku v Sloveniji. V vročini, ki je tekmovalcem povzročala številne preglavice, so bili uspešni tudi pomurski triatlonci.


V nedeljo, 8. julija 2012, je pri avtokampu v Velenju potekal 4. Carfax triatlon Velenje, najpomembnejši triatlonski dogodek leta 2012 v Sloveniji. Olimpijski triatlon je štel za državno člansko prvenstvo Republike Slovenije, super sprint triatlon za kadete in mladince pa se je točkoval za slovenski pokal. Dogodek je zaznamovala huda vročina, ki je tekmovalcem povzročala nemalo težav.

Supersprint kadetov in mladincev za slovenski pokal

Na super sprint triatlonu, ki je obsegal 200 m plavanja, 8 km kolesarjenja in 2,5 km teka, sta nastopila Jasmina Vučko in Urban Cehner (oba Team Turbo Tropovci). Jasmina Vučko iz Srednje Bistrice je s časom 34:05 osvojila 1. mesto med mlajšimi mladinkami, Urban Cehner pa je s časom 28:55 med mlajšimi mladinci zasedel 4. mesto.

Državno člansko prvenstvo v olimpijskem triatlonu

Na olimpijskem triatlonu, ki je obsegal 1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja in 10 km teka, sta med 97 tekmovalci nastopila tudi dva pomurska predstavnika. Melita Hajdinjak (Team Turbo Tropovci) je s časom 2:23:05 med članicami II zasedla 2. mesto, v absolutni konkurenci za državno prvenstvo pa je bila 5. Med ženskami je sicer zmago slavila Mateja Šimic (TK Trisport), potnica na olimpijske igre v London. Drugi pomurski predstavnik na olimpijskem triatlonu je bil Sebastjan Gregorič (TK Maribor), ki je s časom 2:04:05 med člani II osvojil 5. mesto, v absolutni konkurenci za državno prvenstvo pa je bil 14. Med moškimi je državni prvak že drugič zapored postal David Pleše (TK Velenje).

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.