https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V Lendavi ob trčenju osebnih avtomobilov dva poškodovana

10.07.2012 ob 7:21  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali tri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, enajst kršitev javnega reda, tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih, povoženje divjadi, dva požara in pridržali dva kršitelja.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dva udeleženca telesno poškodovala.   V Lendavi sta zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila osebna avtomobila. Dva udeleženca sta utrpela lahki telesni poškodbi. Materialne škode pa je za 4000 evrov. 

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v poslovni objekt na Moti. V Ljutomeru je voznik mopeda natočil goriva in odpeljal, ne da bi račun plačal. V Murski Soboti je bil odkrit bankovec za 20 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen. V Ljutomeru, Beltincih in Serdici obravnavano še poškodovanje tuje stvari. 

Obravnavana sta bila dva požara. V Černelavcih je zagorelo na prostem, v Lendavskih goricah pa  pomožni lesen objekt. Požara so pogasili gasilci. Vzroka policisti še ugotavljajo. 

Javni red in mir je bil kršen sedemkrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. Pridržana sta bila dva voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila pod vplivoma alkohola. 

V letošnjem letu izteče veljavnost večjemu številu osebnih izkaznic in potnih listin državljanov Republike Slovenije. Svetujemo da pred odhodom na dopust preverite veljavnost svojega osebnega dokumenta in pravočasno, še pred planiranim dopustom, zaprosite za izdajo novega dokumenta.

Kontrole hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju Policijske postaje Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.