https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vizjak in Čebašek Travnikova poslušala dobre in slabe plati pomurske vsakdanjosti

Murska Sobota, 10.07.2012 ob 15:06  

Minister in varuhinja človekovih pravic sta se seznanila z delom nekaterih pomurskih ustanov. Vizjak si želi izrazitejšo pomoč nevladnega sektorja formalnim ustanovam.


Minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak je na povabilo varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek Travnik obiskal Center za socialno delo Murska Sobota. Na obisku sta se seznanila s potekom izvajanja nove socialne zakonodaje, socialnim stanjem v regiji ter prostorsko stisko. Vizjak je ob tem poudaril, da je na področju socialnih stisk potrebno krepiti delovanje nevladnega sektorja, ki lahko s svojo mrežo pomoči pomaga formalnim ustanovam.

Vizjak in Čebašek Travnikova zadovoljna z »rastjo« Romske hiše

Ob obisku Pomurja sta se minister in varuhinja človekovih pravic seznanila tudi s projektom Romano Kher – Romska hiša, s katerim želijo Romom omogočiti uspešen vstop na trg dela.

Vizjak in Čebašek Travnikova  sta izrazila zadovoljstvo nad potekom projekta, v okviru katerega poteka usposabljanje za Rome, ki si želijo najti zaposlitev, s projektom pa želijo izvajalci opogumiti Rome, izboljšati njihovo samopodobo in jih opremiti z znanji za uspešen vstop na trg dela.

Minister Vizjak je ob tem poudaril, da gre za primer dobre prakse, ki je nastal od spodaj navzgor. "Tudi zaradi tega bo ministrstvo še naprej podpiralo tovrstne projekte," je med drugim dejal Vizjak.

Čebašek Travnikova meni, da je prednost Romske hiše tudi v tem, da daje poudarek na integraciji romske skupnosti, ki je aktivno vključena v projekt v obliki zaposlitev Romov. "Ministra sem vzpodbudila k temu, da si lahko pogleda nekaj, na kar smo lahko v tej regiji ponosni," je še dejala varuhinja človekovih pravic.

Tudi direktor Regionalne razvojne agencije (RRA) Mura, ki je nosilec projekta, je zadovoljen z dosedanjim izvajanjem projekta, hkrati pa si želi, da bi Romi ob koncu projekta vzpostavili svojo razvojno agencijo. Darko Rudaš, ki prav tako sodeluje pri Romski hiši, je poudaril, da je projekt dokaz, da Romi ne iščejo rešitev samo preko socialnih transferjev ampak tudi preko projektov, na katerih so zaposleni in s tem tudi davkoplačevalci.

Projekt Romano Kher – Romska hiša bo trajal do konca leta 2014 in je financiran iz sredstev Evropskega socialnega sklada. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2012 ob 22:11 gost gost

      Romi to ne rabijo. Ker tisi ki hočejo delat so že v Avstriji. Tile tu pa mlatijo prazno slamo,in si polnijo žepke z evropskimi sredstvi.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.07.2012 ob 22:16 gost x gost

      Me res zanima, če bodo objavili, koliko se je romov preko njih zaposlilo. Ali bodo pa samo pokasirali evropska sredstva......

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2012 ob 6:23 pikado klub gost

      faušarija-to ni lajf firma !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2012 ob 13:52 beli rom gost

      kaj pa nam belim romom neboste pomagali ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.