https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Rokometni klub Pomurje - na mladih želijo postavljati nove temelje

10.7.2012  

Nekdanji rokometni ponos Pomurja želi z načrtnim delom z mladimi ponovno povrniti pomurski rokomet na stara pota. 

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Rokometni klub Pomurje je bil ustanovljen pred osmimi leti in je nekakšen dedič nekdanjih pomurskih rokometnih ponosov Pomurke, Poleta in Kroga. Časi se spreminjajo in z njimi se je primoran soočiti tudi klub. Novo vizijo tako želijo graditi predvsem na lastnem kadru in ponovno začeti »ustvarjati« nove kavaše in bedekoviče. 

Rokometni tabor – priložnost za odkritje talentov 

Prejšnji teden je RK Pomurje v Bakovcih organiziralo rokometni tabor za otroke, ki se ga je udeležilo 30 otrok. Kot pravijo v klubu, so z izvedbo tabora zelo zadovoljni, kar kažejo tudi pozitivni odzivi staršev in otrok. Med udeleženci so po besedah Mateja Feferja našli tudi nekaj otrok, ki do sedaj niso igrali  rokometa in kažejo odlične motorične sposobnosti, da bi lahko z dobrim  delom postali odlični rokometaši. »Otroci, ki so že trenirali pa so že  v času tabora pokazali viden napredek v rokometni igri. Nekateri so si  šele na taboru našli svoje pravo igralno mesto,« dodaja Fefer. 

Poleg domačih trenerjev so v goste povabili tudi Aleša Filipčiča, ki ima v svoji zbirki preko 25  državnih naslovov z mlajšimi selekcijami, Aleša Anžiča, ki je trenutno   trener vratarjev pri državnih prvakih rokometaših Velenja, Branka  Cunka, ki je strokovnjak s področja koordinacije in motorike in  atletskega trenerja in igralca RK Pomurje Robija Krefta. 

Obetajo se rokometno turnirji med pomurskimi šolami

"Da jim na taboru ni bilo dolgčas smo jim pripravili obilico dodatnih  dejavnosti s katerimi so bili, glede na odgovore iz anket, zelo  zadovoljni in so že izrazili željo, da pridejo tudi drugo leto. Vsi imamo občutek, da je tabor prehitro minil," pravi Matej Fefer iz kluba, ki želi zapolniti veliko luknjo dela z mladimi. Tako so se že z desetimi osnovni šolami dogovorili za delo z  mladimi.

"Klub bo priskrbel trenerja, šola pa športne terene oz.  telovadnico. Iz baze otrok na teh šolah želimo otroke zvabiti v  rokometno šolo, ki je že lani potekala trikrat tedensko na OŠ III v Murski   Soboti. Na tej točki je potrebno sodelovanje staršev, da bi otroke  pripeljali na trening v Mursko Soboto.Vsak otrok ima tudi željo tekmovati, zato bomo med šolami organizirali tekmovanja in turnirje. Otroci iz rokometne šole pa so že lani  tekmovali v ligaškem tekmovanju RZS," dodaja Fefer. 

Si mlad in bi želel trenirati rokomet? Pridruži se jim ....

Na šolah, kjer bo organizirana vadba, jih bodo o možnosti treniranja  obvestili športni pedagogi. Sicer pa bo rokometna šola potekala na  OŠ III v Murski Soboti, kjer se lahko tudi prijavijo v rokometno šolo.  Zaenkrat natančnih terminov za naslednjo sezono še ni, vendar  predvidevajo, da bo to v ponedeljek, sredo in petek. Na začetku  šolskega leta pa bodo informacije na voljo tudi na spletni strani  www.rk-pomurje.si.  

Foto: RK Pomurje (več fotografij s tabora v spodnji galeriji)

Dolgoročni načrti kluba so tako privabiti perspektivne igralce iz rokometnih šol mini rokometa v in okolici  Murske Sobote v klub. "S temi  igralci bomo gradili lastno bazo igralcev, s katerimi bomo nastopali v  ligaškem tekmovanju pod okriljem Rokometne zveze Slovenije (za začetek  starejši in mlajši dečki, kasneje pa tudi kadeti in mladinci). Z dobrim delom pa bodo sigurno igralci igrali v članski ekipi RK  Pomurja ali tudi širše, saj ima Pomurje tradicijo, da občasno  "izvozimo" tudi kakšnega odličnega rokometnega igralca (Bedekovič,  Kavaš ...)," še dodaja Fefer. 

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2012 ob 20:55 Prekmurec gost

      SUPER! Vodstvu kluba želim na zastavljeni poti veliko uspehov, igralcem pa čim več športnih užitkov!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2023 ob 7:53 TOMAŽ gost

      Vsem, ki še vedno aktivno delujejo v tej čudoviti športni panogi želim veliko uspeha. V projektu pridobitve podmladka pa veliko šol in seveda otrok, ki bodo tudi pozneje aktivni v mlajših selekcijah. Je pa treba povedati tudi to, da bi vse to lahko imeli že več kot desetletje, samo takrat je za nekatere bil ta projekt glomazen in nesprejemljiv.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.