https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Skupina Prekmurcev obiskala dolino triglavskih jezer

13.07.2012 ob 11:19  

Skupina sedemnajstih Prekmurcev se je v torek in v sredo iz Bogojine odpravil v severozahodni del naše Slovenije na izlet. Sedem Triglavskih jezer slovijo po svoji lepoti, kot tudi sama dolina okoli njih, v kar so se izletniki zdaj tudi v živo prepričali. Vtise za vas je strnila Anja Behek.

Slab teden pred odhodom je nestrpnost že naraščala, nahrbtniki so se polnili in v glavi smo že hodili po dolini. Ko je končno prišel torek, dan odhoda, smo zjutraj okoli 5. ure veselo posedli na avtobus in polni dobre volje in pričakovanja zagrizli v cesto proti Alpam. Bili smo rahlo zaskrbljeni glede vremena, saj resnici na ljubo sama napoved ni bila izjemno dobra. Vendar pa smo mi, polni dobre volje, nasmehov na licih in dobrih misli z neba pregnali vsak oblak in kmalu po začetku potovanja nas je pozdravilo sonce.

Naš prihod v Triglavski narodni park so pozdravili mogočni vrhovi in zelena pokrajina, ki se je razprostirala okoli nas. Bil je čas, da se podamo v pustolovščino. Ob poti smo se pogovarjali in skupaj premagovali naporne dele poti, ob bolj »prijaznih« delih pa je zagotovo kdo še kako zapel in se pozabaval. Pot nas je vodila skozi razne pokrajine, planine in nekaj postankov. Skozi pot pa smo zelo skrbno pazili, da naše telo dobi dovolj energije za naprej. Kmalu pred koncem naše poti pa smo doživeli še eno »presenečenje« - čudovit razgled ob katerem je marsikdo obnemel in kar strmel.

Žal, naša pot ni šla čisto do konca kot smo načrtovali, saj nas je presenetil dež in smo se odločili prenočiti že v Koči pri jezeru. Sem smo prispeli precej hitro in pred nami je bil še cel dan, ki smo ga izkoristili na razne načine. Sprehodili smo se okoli Dvojnega jezera, naredili precej fotografij, kartali in se zabavali še kako drugače.

Naslednje jutro smo žal morali nazaj proti domu. Veseli in pa tudi žalostni smo se odpravili po isti poti nazaj v dolino. Seveda je tudi pot nazaj bila zelo pestra in polna doživetij. Naredili smo še več fotografij in izmenjali še mnogo novih zgodb, doživetij ali pa se skupaj nasmejali kakšni šali.

Ta izlet smo planirali že od leta 2010 in zdaj nam je končno uspelo! V precej manjšem številu kot bi nas bilo leta 2010 vendar pa zagotovo precej bolj doživeto. Vsi smo od tam odnesli nepozabne spomine in dobili željo po ponovni vrnitvi v hribe. Malokdo še organizira take izlete in za to smo lahko zelo hvaležni, da se naš organizator, Boštjan Majerič, trudi da mladi vidijo svet tudi z druge perspektive ne samo v ekranu računalnika. V teh dveh dneh smo postali prava PLANINSKA DRUŽINA!

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2012 ob 22:44 tina iz kanade gost

      zavidam vam za lept izlet samo za salo se dosti prijetnih izletov lep pozdrav bay bay

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. AnjaBehek
      14.07.2012 ob 17:58 AnjaBehek

      Ja, sama družba dosti pripomore k dobremu počutju. Hvala. Čao čao..:))

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.