https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: S Fear Manifestom v Grossmanna

Ljutomer, 17.07.2012 ob 15:11  

Z umetniško instalacijo Fear Manifesto se je včeraj pričel že 8. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.


Fear Manifesto (Manifestacija strahu) je postavljen kot labirint poti, v katerega obiskovalci stopajo kot v ozke hodnike in srečujejo človeške strahove. Pri tem je moči združilo osem umetnikov, ki so s simbolno močno instalacijo vsakemu posamezniku ponudili drugačno doživetje. Strah je po njihovem potrebno ustvariti, se prežeti z njim in na koncu obvladati.

Sledila je tradicionalna predstavitev tekmujočih vinarjev na simbolični vinski cesti. Tekmovalna vina so bila letos prvič izbrana na mednarodnem razpisu. Vina pa se potegujejo nagrado Vinski šampion Hudi maček.

Letošnji otvoritveni film je bil Doktor Rej i djavoli (Doktor Ray in hudiči), režiserja Dinka Tucakovića.

Filme bodo predvajali na štirih lokacijah, v kino dvorani kulturnega doma, na Glavnem trgu, Pri hudem mačku in v Baru Klub. Urnike predvajanj lahko najdete na njihovi spletni strani, vse projekcije so brezplačne.

Dodatni festivalski program obsega razstave, delavnice, koncerte in tudi nagradne izzive (Kraljica in Kralj krika).

Več si lahko preberete v prispevku Ljutomer v pričakovanju apokaliptičnega Grossmannovega festivala in ogledate v spodnji galeriji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2012 ob 20:15 naš gost

      Meni se najbolj dopadne inštalacija šestih buteljk v stekleni posodi z ledom, drugače Grosman OK

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.