https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zpiz bo upokojencem moral izdati tudi odločbe o znižanju pokojnin

18.07.2012 ob 7:26  

Sodišče je odločilo, da mora Zpis upokojencem, ki so po Zujfu dobili nižjo pokojnino, izdati tudi odločbe, ne le dopisa, ki jim ni omogočal pritožbe.


26 tisoč upokojencev, ki so z junijem prejeli dopise o znižanju pokojnine, katere določa Zakon o uravnoteženju javnih financ (Zujf), bo moralo od Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) dobiti tudi upravne odločbe o novi višini pokojnine.

Kot poročajo na portalu zurnal24, to ne pomeni, da bo upokojencem povrnjena razlika do njihove stare pokojnine. Odločba le določa drugačno pravno razmerje, ki opredeljuje, zakaj je do spremembe pokojnine prišlo, in velja le kot obvestilo prejemniku. Odločba sicer prejemniku omogoča pritožbo, ki je dopis, ki so ga upokojenci prejeli junija, ni omogočil.

Kot sporočajo iz Zveze društev upokojencev pa še pričakujejo ustavno presojo zakona, in če bo člen o znižanju pokojnin razveljavljen, tudi odločbe in pritožbe ne bodo potrebne.

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2012 ob 11:35 ČIBA gost

      Od teh 26 tisoč upokojencev si mogoče 10 tisoč zasluži pokojnino.Ostalim 16 tisoč pa jim je treba vzeti pokojnino in jih dati delat.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.