https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Fatal Passions - fantje in dekle, ki jih je povezala usoda ter strast do rocka

19.7.2012  

Band, ki so si morali čez vikend izbrati ime Fatal Passions, so fantje in dekle, ki jih povezuje skupna ljubezen predvsem do starejšega rocka. 

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi  četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na  pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Kako in kdaj se je začela vaša glasbena pot, kakšno zvrst preigravate?

Skupina je sestavljena iz šestih članov (pevka, dve kitari, bas, bobni in klaviature). Igramo rock glasbo predvsem starejši rock iz 80-tih, se pa znamo prilagoditi publiki in zaigrati tudi novejši rock (novejše hite predelamo v rock verzije). Skupina je začela nastajati jeseni leta 2010, nekako končno pa je nastala poleti 2011 ko sta se nam pridružila še pevka in klaviaturist.

Med tem časom je prišlo tudi do zamenjave, zaradi službenih razlogov nas je zapustil kitarist, zato smo februarja 2012 dobili novega kitarista. Skupina je v tej zasedbi začela tudi z nastopi, marca smo imeli prvi nastop, junija že nastop na EPK v Mariboru, pred kratkim pa še v Gajševcih na motoristih. Počasi pa začenjamo delati tudi svoj material - lastne komade.

Kdo ste člani banda?

Sanja Sovec - vokalistka, večletne pevske izkušnje v slo. pop sceni ter pri ansamblu Šaljivci, ker pa je po duši rokerka, se nam je poleti 2011 pridružila v rock skupini. 
Pavel Šipuš - klaviaturist, že v srednji šoli je bil aktiven na področju glasbe, skupini se je pridružil jeseni 2011.
Zoltan Durič - kitarist, prav tako večletne izkušnje na področju glasbe, sodeluje še v skupini Broken hearts, skupini se je pridružil februarja 2012
Sandi Horvat - bobni, mlad nadarjen glasbenik, aktiven je tudi v šolski skupini Burn away. Je soustanovitelj skupine Fatal passions.
Mauel Časar - bas kitara, najmlajši v skupini, skrbi za dobro vzdušje, hkrati pa je veliki oboževalec Fender kitar.
Aleš Janko - kitarist, večna želja je bila igrati v rock bandu. Je soustanovitelj skupine Fatal passions.
Aleš,  Sandi in Manuel smo jeseni 2011 dali oglas, da iščemo člane za ustanovitev rock skupine. Pridružil se je kitarist Uroš Temlin in začele so se skupne vaje. Med tem časom se je javilo kar nekaj pevk, vendar nobena ni bila zadosti zainteresirana ali resna, vse do poletja 2011, ko se je skupini pridružila Sanja. Vaje so se še bolj razživele in člani smo začutili, da rabimo še klaviaturista. Tako smo  jeseni 2011 našli Pavla. Skupina se je začela pripravljati na prvi nastop. Februarja 2012 nas je zaradi službenih razlogov zapustil Uroš, kateremu smo člani skupine zelo hvaležni za ves trud, še posebej, ker je v nas verjel tudi takrat, ko še nismo znali niti prav "prijeti" inštrumentov. Skupini se je nato pridružil Zoltan.
Kako in zakaj ste se odločili za ime Fatal Passions?
Ime Fatal Passions je nastalo čisto spontano. Prvič, ko smo marca letos igrali na privatni zabavi, še imena sploh nismo imeli. Bili pa smo že dogovorjeni za prvi uradni nastop, zato smo si morali čez vikend izbrati ime. 
Iskali smo vse možne kombinacije, na koncu pa našli komad Fatal Passion od Lite Ford. Naslov pesmi nam je bil všeč in na koncu smo se odločili, da se bomo imenovali Fatal Passions. Nobeden pa ni razmišljal o posebnem pomenu tega imena. Če pa sedaj malce pomislimo, gre za nekakšno usodno strast, usodo, da smo našli prave člane, katerim je glasba velika strast in med katerimi prevlada odlična atmosfera.
Kateri vaš koncert je bil do sedaj "najboljši" in zakaj?
Težko povedati, vsak koncert je nekaj posebnega. Prvi koncert ni bil najbolj kvaliteten, vendar se ga radi spomnimo, ker je bil to trenutek, katerega smo si zelo dolgo želeli in tudi veliko zanj delali. Najboljši koncert je bil po mojem mnenju v Gajševcih, saj je bil to med vsemi nastopi najbolj kvaliteten nastop. Smo pa zadovoljni tudi z nastopom na EPK v Mariboru, saj smo tam imeli prvič samostojni koncert in nismo nastopili kot predskupina. 
Se vam je morda kot bandu že zgodila kakšna zanimiva prigoda, ki bi jo morda delili z nami?
V bandu se po navadi vedno dogajajo zanimivi in smešni pripetljaji, sploh v tisti zgodnji fazi banda, ko še manjkajo izkušnje. Eden izmed zanimivejših pripetljajev je bil, ko se je naš basist zelo vživel v nastop in po nesreči se mu je kabel "iztrgal" iz bas kitare. Namesto, da bi ga takoj priklopil nazaj nam je vsem na odru pokazal kaj se mu je zgodilo. 
Kar se tiče lastnega materiala, kdo ustvarja pesmi in kdo besedilo?
Kar se tiče lastnega materiala imamo vsi svobodno voljo. Vsak, ki dobi idejo za kakšen komad, jo predstavi skupini in potem s skupnimi močmi delamo na pesmi. Enako velja tudi za besedila.
Kakšni so vaši načrti za prihodnost, se nam kmalu obeta kakšen vaš avtorski komad ali koncert?
Seveda bo kmalu možno slišati tudi avtorski komad(e), ker smo se že priredb počasi naveličali :). Za vse naše poslušalce se bomo potrudili in bomo skušali narediti zanimive komade v stilu starejšega rocka / hard rocka predvsem iz 80-tih. 
Trenutno se menimo za nakaj koncertov v prihodnosti, za enkrat pa je sigurno, da bomo nastopili 9 novembra na martinovanju v Ormožu. 
V prihodnje pa si verjetno kot vsaka druga skupina želimo čimveč nastopov, čimveč občinstva in lastne avtorske pesmi. Ampak prihodnost ni znana, odgovor bo prinesl čas, upamo pa seveda na najboljše in hkrati si še želimo da bi vedno ostali skupaj kot ena velika rokerska družina.
Skupina je sestavljena iz šestih članov (pevka, dve kitari, bas, bobni in klaviature). Igramo rock glasbo predvsem starejši rock iz 80-tih, se pa znamo 
prilagoditi publiki in zaigrati tudi novejši rock (novejše hite spredelamo v rock verzije). Skupina je začela nastajati jeseni leta 2010, šele prav pa je nastala poleti 2011 ko sta se nam pridružila še pevka in klaviaturist. Med tem časom je prišlo tudi do zamenjave, zaradi službenih razlogov nas je zapustil kitarist, zato smo februarja 2012 dobili novega kitarista. Skupina je v tej zasedbi začela tudi z nastopi, marca smo imeli prvi nastop, junija že nastopn na EPK v Mariboru, pred kratkim pa še v Gajševcih na motoristih. Počasi začnemo delati tudi svoj material, lastne komade. Vsekakor pa 
želimo čimveč nastopat, saj nas to tudi zelo veseli! :)

Sanja Sovec je vokalistka, ima večletne pevske izkušnje v slo. pop sceni ter pri ansamblu Šaljivci, ker pa je po duši rokerka, se nam je poleti 2011 pridružila v rock skupini. Pavel Šipuš je klaviaturist, že v srednji šoli je bil aktiven na področju glasbe, skupini se je pridružil jeseni 2011. Zoltan Durič, ki je kitarist ima prav tako večletne izkušnje na področju glasbe, sodeluje še v skupini Broken hearts, skupini se je pridružil februarja 2012. Sandi Horvat igra bobne, je mlad nadarjen glasbenik, aktiven je tudi v šolski skupini Burn away. Je soustanovitelj skupine Fatal passions. Manuel Časar igra bas kitaro, je tudi najmlajši v skupini, skrbi za dobro vzdušje, hkrati pa je veliki oboževalec Fender kitar. Aleš Janko pa je prav tako kitarist, imel je večno željo igrati v rock bandu. Je tudi soustanovitelj skupine Fatal passions.

Kako pa ste se našli skupaj člani med sabo?

Aleš, Sandi in Manuel smo jeseni 2011 dali oglas, da iščemo člane za ustanovitev rock skupine. Pridružil se je kitarist Uroš Temlin in začele so se skupne vaje. Med tem časom se je javilo kar nekaj pevk, vendar nobena ni bila zadosti zainteresirana ali resna, vse do poletja 2011, ko se je skupini pridružila Sanja. Vaje so se še bolj razživele in člani smo začutili, da rabimo še klaviaturista.

Tako smo  jeseni 2011 našli Pavla. Skupina se je začela pripravljati na prvi nastop. Februarja 2012 nas je zaradi službenih razlogov zapustil Uroš, kateremu smo člani skupine zelo hvaležni za ves trud, še posebej, ker je v nas verjel tudi takrat, ko še nismo znali niti prav "prijeti" inštrumentov. Skupini se je nato pridružil Zoltan.

Kako in zakaj ste se odločili za ime Fatal Passions?
Ime Fatal Passions je nastalo čisto spontano. Prvič, ko smo marca letos igrali na privatni zabavi, še imena sploh nismo imeli. Bili pa smo že dogovorjeni za prvi uradni nastop, zato smo si morali čez vikend izbrati ime. Iskali smo vse možne kombinacije, na koncu pa našli komad Fatal Passion od Lite Ford. Naslov pesmi nam je bil všeč in na koncu smo se odločili, da se bomo imenovali Fatal Passions. Nobeden pa ni razmišljal o posebnem pomenu tega imena. Če pa sedaj malce pomislimo, gre za nekakšno usodno strast, usodo, da smo našli prave člane, katerim je glasba velika strast in med katerimi prevlada odlična atmosfera.


Kateri vaš koncert je bil do sedaj "najboljši" in zakaj?
Težko povedati, vsak koncert je nekaj posebnega. Prvi koncert ni bil najbolj kvaliteten, vendar se ga radi spomnimo, ker je bil to trenutek, katerega smo si zelo dolgo želeli in tudi veliko zanj delali. Najboljši koncert je bil po mojem mnenju v Gajševcih, saj je bil to med vsemi nastopi najbolj kvaliteten nastop. Smo pa zadovoljni tudi z nastopom na EPK v Mariboru, saj smo tam imeli prvi samostojni koncert in nismo nastopili kot predskupina. 

Se vam je morda kot bandu že zgodila kakšna zanimiva prigoda, ki bi jo morda delili z nami?
V bandu se po navadi vedno dogajajo zanimivi in smešni pripetljaji, sploh v tisti zgodnji fazi banda, ko še manjkajo izkušnje. Eden izmed zanimivejših pripetljajev je bil, ko se je naš basist zelo vživel v nastop in po nesreči se mu je kabel "iztrgal" iz bas kitare. Namesto, da bi ga takoj priklopil nazaj nam je najprej vsem na odru pokazal kaj se mu je zgodilo. 

Fatal Passions - Hollywood Hills (cover)


Kar se tiče lastnega materiala, kdo ustvarja pesmi in kdo besedilo?
Kar se tiče lastnega materiala imamo vsi svobodno voljo. Vsak, ki dobi idejo za kakšen komad, jo predstavi skupini in potem z skupnimi močmi delamo na pesmi. Enako velja tudi za besedila.


Kakšni so vaši načrti za prihodnost, se nam obeta kakšen vaš avtorski komad kmalu?
Seveda bo kmalu možno slišati tudi avtorski komad(e), ker smo se že priredb počasi naveličali. Za vse naše poslušalce se bomo potrudili in bomo skušali narediti zanimive komade v stilu starejšega rocka / hard rocka predvsem iz 80-tih. 

Kaj pa glede koncertov, boste kmalu spet nastopili kje v Prekmurju?

Trenutno se menimo za nakaj koncertov v prihodnosti, zaenkrat pa je sigurno, da bomo nastopili 9. novembra na martinovanju v Ormožu. V prihodnje pa si verjetno kot vsaka druga skupina želimo čimveč nastopov, čimveč občinstva in lastnih avtorskih pesmi. Ampak prihodnost ni znana, odgovor bo prinesl čas, upamo pa seveda na najboljše in hkrati si še želimo da bi vedno ostali skupaj kot ena velika rokerska družina.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.07.2012 ob 23:53 Fartula gost

      MANUEL !!! - šaljivec + basist = vse kar si želiš :D

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2012 ob 13:02 jozo gost

      Slišal band v živo ... vsa čast za tako "mlado" skupino ... ;) .... Tako naprej

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.07.2012 ob 10:47 yozo gost

      nejste slabi. samo pevka se naj anglescine navci malo ;))

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.04.2013 ob 12:37 Nekdo gost

      Zakaj @yozo-tu minusi? Kritika sploh ni zgrešena in je lahko samo vzpodbuda za vokalistko, da se na področju izgovarjanja tujega jezika popravi. S pravilnim naglaševanjem angleškega jezika si bo dvignila samozavest in število poslušalcev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.