https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mura pri brodu v Krogu segala do kolen

23.07.2012 ob 7:15  

Vreme je včeraj največ težav povzročalo v Pomurju in na Obali. Po podatkih uprave za pomorstvo je koprsko tovorno pristanišče zaradi močne burje zaprto, zaradi poplavljanja reke Mure pa bo do nadaljnjega zaprt tudi mejni prehod Hotiza. Mura je sicer v Gornji Radgoni že začela upadati.


Kot so v sporočilu za javnost zapisali v upravi za zaščito in reševanje, je Mura naraščala na območju ob meji s Hrvaško. Tam je naraščala tudi včeraj zvečer in v ponedeljek dopoldan. V celotnem toku Mure v Sloveniji pa reka poplavlja znotraj poplavnih nasipov.

Sicer je pretok Mure v Gornji Radgoni včeraj ob 17. uri znašal 1035 kubičnih metrov na sekundo in se postopoma zmanjšuje, pretok Mure v Petanjcih pa 1045 kubičnih metrov na sekundo in je ustaljen. Visoka voda Mure se bo zadrževala na območju Slovenije predvidoma še v ponedeljek in v torek.

VIDEO: Reka Mura, Petanjci

Video: Leon Zelko

Prepuščanje nasipa reke Mure so prostovoljni gasilci iz Ižakovcev opazili na dveh mestih. Trenutno potekajo aktivnosti za zavarovanje nasipa, stanovanjske hiše pa za zdaj niso ogrožene.

Mura je pri kroškem brodu včeraj privabila kar nekaj "pogledov". Voda je segala skoraj do kolen, le redki so si "upali" sprehoditi do broda.

Gasilci iz Ižakovcev so prav tako izvedli ogled objektov na Otoku ljubezni ob Muri. Premestili in pričvrstili so premični inventar, ker je višina vode na otoku presegla 80 centimetrov. Na pomolu broda je sicer voda odnesla okoli 20 metrov varovalne ograje.

Med naseljema Razkrižje in Gornja Bistrica v občini Črenšovci je Mura začela poplavljati cestišče. Pristojne službe cestnega podjetja so cesto zaprle in postavile ustrezno signalizacijo. Gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Melinci pa so ob pomoči vaščanov s protipoplavnimi vrečami zavarovali gostinski objekt znotraj poplavnih nasipov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.