https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Pogumne gasilke PGD Sveti Jurij so vedno za akcijo

Sveti Jurij, 24.7.2012  

Ekipa članic PGD Sveti Jurij obstaja že od leta 2001, sestava se je tekom let spreminjala, od leta 2010 pa do danes pa ekipa ostaja nespremenjena. V ekipi, ki dosega odlične rezultate, je devet mladih, pogumnih deklet. Povprečna starost deklet je 19 let, dekleta so večinoma dijakinje in študentke.

V rubriki POM-PLUS vsak torek objavljamo pogovore s predstavniki pomurskih nevladnih organizacij, fundacij, društev, klubov in zavodov ter predstavljamo njihovo delovanje, POM-PLUS pa razkriva tudi posameznike, ki širši javnosti zaradi narave svojega dela niso znani.

Vloga vsake članice je skrbno izbrana, tako njihovo desetino sestavljajo: Valentina Hajdinjak – desetar, Sanela Gaber – sel, Martina Ošlaj – strojnik, Ines Makovec – napadalec 1, Anja Gomboc – napadalec 2, Ines Berke – vodar 1, Anita Pančor – vodar2, Uka Kavaš – cevar1 in Teja Gider – cevar2.

Kot pravijo dekleta, je vzdušje v ekipi pozitivno. Tako so prijateljice tudi v prostem času, saj se dobro razumejo. Pravijo, da kdaj pa kdaj v ekipi sicer pride do manjših konfliktov, tako kot v vseh ostalih ekipah, vendar same ta nesoglasja brž odpravijo.

Članice PGD Sveti Jurij so aktivne celo leto. Udeležujejo se tako številnih gasilskih tekmovanj (občinskih, regijskih, državnega), kot tudi raznoraznih vaških iger, prireditev in akcij. Opravile so pa  tudi tečaj za izprašanega gasilca. Na tekmovanja se pripravljajo enkrat do dvakrat na teden, za dodatne priprave in kondicijo pa poskrbi vsaka članica posebej.

Dekletom je se je uspelo uvrstiti na letošnje državno gasilsko tekmovanje, kjer so dosegle 5. mesto. Kot same pravijo, so se na državno tekmovanje odpravile  brez velikih pričakovanj, so pa zato nad doseženim uspehom prijetno presenečene in ponosne.

Zakaj gasilstvo?

Kot pravijo, jim je pri gasilstvu še posebej všeč adrenalin, ki jim ga daje konkurenca, ter izmenjava izkušenj, najpomembnejša pa jim je seveda pomoč sočloveku. Pri svojem gasilskem udejstvovanju se v življenjski nevarnosti še niso znašle, so pa nekatere članice že sodelovale pri gasilskih intervencijah, kot so poplave in travniški požari.

V sodelovanju z drugimi gasilskimi društvi

Z drugimi članicami v njihovi občini jih druži predvsem medsebojna pomoč na pokalnih gasilskih tekmovanjih, ter druženje na veselicah in v prostem času.  Kot pravijo, so jim v veliko pomoč predvsem člani PGD Sveti Jurij ( člani A in člani B), ki jim dajejo motivacijo, podporo, z njimi pa delijo predvsem svoje izkušnje in znanja, ki se uporabljajo na samih tekmovanjih.

Ne glede na uspeh se po vsakem tekmovanju kot se za gasilce in gasilke spodobi, poveselijo, zaplešejo in tudi popijejo kozarček ali pa dva. Veselo naravo gasilk pa razkriva tudi njihov slogan, pesem Top Secret, ki si jo zapojejo pred pričetkom vaje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

PRIPOROČAMO:

VSI POM-PLUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2012 ob 15:45 renky gost

      .....ja, ja dobre so naše dekle, lejko so za vzgled marsi šterim drügim tüdi pojbom, aubo doj pa še toak doale......

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. dartmoor
      31.07.2012 ob 14:54 dartmoor

      bravo punce :D samo tak dale!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.