https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ravnatelj osnovne šole v Veliki Polani je pri zaposlitvi brata ravnal koruptivno

Velika Polana, 25.07.2012 ob 12:46  

Milan Matjašec kot ravnatelj osnovne šole Miška Kranjca v Veliki Polani ni upošteval zakona pri postopku zaposlitve svojega brata in bratove zunajzakonske partnerice, ugotavlja protikorupcijska komisija. 

 

Z neizločitvijo sebe iz postopkov zaposlitve je po mnenju komisije, ki jo vodi Goran Klemenčič, Matjašec kršil dolžno ravnanje, s tem pa je omogočil korist bratu in njegovi partnerici v obliki zaposlitve za določen čas. "Navedeni ravnanji Milana Matjašeca ustrezata opredelitvi korupcije," še dodajajo v protikorupcijski komisiji. 

Nepravilnosti pri poslovanju omenje osnovne šole je sicer odkrila revizija, več kršitev pa so revizorji našli tudi pri pregledu postopkov javnega naročanja. Matjašec je v dopisu komisiji zapisal, da je bil junija razrešen s položaja ravnatelja, vendar ne zaradi obravnavane zadeve. Sicer pa navaja, da so imeli tisti kandidati za delovno mesto računovodje na šoli, ki so izpolnjevali pogoje, "vsi približno enake kvalitete". Kandidat Kristijan Matjašec je po njegovih navedbah izpolnjeval vse zahtevane pogoje za zaposlitev. Zaposlitveni postopki so bili vodeni v skladu z zakonom o delovnih razmerjih, šola pa brez računovodje ne more poslovati in je bila zaposlitev zato nujna, je zapisal.

Prav tako je bila po njegovih navedbah potrebna zaposlitev na delovnem mestu čistilke šole. Na tem mestu se je zaposlila Sanja Balon, ki je po njegovih zagotovilih izpolnjevala vse pogoje za zasedbo delovnega mesta. Navedel je še, da ga pravna služba ni opozorila na omenjeni del zakona o integriteti. "Bi pa, če bi se še enkrat znašel v danih okoliščinah, zagotovo ravnal drugače," je zapisal.

Na občini Velika Polana pojasnjujejo, da je Matjašec v postopku prekinitve delovnega razmerja. "Občina ga je že razrešila s funkcije ravnatelja, prav tako pa je zaradi ugotovitev revizije tudi v postopku prekinitve delovnega razmerja," je za STA povedal župan Velike Polane Damijan Jaklin. Revizija, ki jo je izvedla občina kot ustanoviteljica šole in jo končala v začetku tega leta, je po njegovih besedah ugotovila več nepravilnosti. Te se med drugim nanašajo na izvedbo javnih naročil in na poslovanje, je pojasnil župan.

STA

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2012 ob 14:33 ko te šiša gost

      Namesto ka bi včili deco kulture se jebete med seuf klošari pedagoški pa te bi vi meli veče plače !!!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2012 ob 15:17 gost - gost gost

      Sramota, res sramota... najbolj sramotno je to, da je pozabil zaposliti še svojega psa...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.07.2012 ob 23:06 srečko gost

      tej "konj" je menej včil nemščino na staroj ekonomskoj......že te je bil prljavi........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.07.2012 ob 23:57 Cvetka-smetka gost

      To je nika nej takšnoga, na eni državni firmi v okolici MS so med zaposlenimi močne familjarne vezi, npr.. ena skupina bi lejko komot bila Šefica&Prijatelji.....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.07.2012 ob 6:39 Spirit gost

      Nobena novica ni, da se tako kadruje po celi Sloveniji in da pač Velika Polana ni izjema. Klemenčič seveda ni vedel, da ga je na to mesto kadroval bivši prijatel, župan Damijan Jaklin. Seveda je bil dober, dokler je delal tako, kot mu je župan naročil, ko pa je začel razmišljati in delati s svojo glavo, je bilo to preveč.Vsem, ki poznajo župana Damjana Jaklina je jasno, da je to njegov način dela in razmišljanja. Edino dobro je tako , kot jaz hočem!! Toliko o povesti o dobrih ljudeh iz V. Poljane. Živela demokracija!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2012 ob 9:02 čika-pajo gost

      Koga pa vsaki proba spakirati notri pa verjetno svoje kolegice kolege rodbino.Pa zakoj tudi vse verske organizacije pravijo ka je familija na prvom mesti. Vsaki šteri v zdajšnih časih pride kamakoli v službo edino tan nej ge se dela volontersko pride po nekšnih vezaj. VSI SMO KRVAVI POD KOŽO PA NEJ ZAČATI Z MORALO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.12.2012 ob 15:47 resnia gost

      Upam da bo današnjega Župana tudi kdo prijavil. Ker dela marsikaj za kaj nima pristojnosti, dosti jih ve o čem govorim. p.s.. plačevanje tečajev ki nimajo veze z občino.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.