https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Jaklin: Matjašec je v postopku prekinitve delovnega razmerja

Velika Polana, 26.07.2012 ob 7:41  

Komisija za preprečevanje korupcije v primeru suma koruptivnega ravnanja Milana Matjašeca kot ravnatelja OŠ Miška Kranjca Velika Polana ugotavlja, da ta pri postopku zaposlitve svojega brata in bratove zunajzakonske partnerice ni spoštoval zakona o integriteti. Iz postopkov zaposlitve se namreč ni izločil.


"Milan Matjašec je z neizločitvijo iz postopkov zaposlitve kršil dolžno ravnanje, s tem pa je omogočil (dal) korist svojemu bratu in bratovi zunajzakonski partnerki v obliki zaposlitve za določen čas," so v komisiji zapisali o ugotovitvah, sprejetih 19. julija. Navedeni ravnanji po njihovih navedbah "ustrezata opredelitvi korupcije po prvi točki 4. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije". V skladu z omenjeno določbo je korupcija vsaka kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb v javnem ali zasebnem sektorju.

Matjašec je v dopisu komisiji zapisal, da je bil junija razrešen s položaja ravnatelja, vendar ne zaradi obravnavane zadeve. Sicer pa navaja, da so imeli tisti kandidati za delovno mesto računovodje na šoli, ki so izpolnjevali pogoje, "vsi približno enake kvalitete". Kandidat Kristijan Matjašec je po njegovih navedbah izpolnjeval vse zahtevane pogoje za zaposlitev. Zaposlitveni postopki so bili vodeni v skladu z zakonom o delovnih razmerjih, šola pa brez računovodje ne more poslovati in je bila zaposlitev zato nujna, je zapisal.

Prav tako je bila po njegovih navedbah potrebna zaposlitev na delovnem mestu čistilke šole. Na tem mestu se je zaposlila Sanja Balon, ki je po njegovih zagotovilih izpolnjevala vse pogoje za zasedbo delovnega mesta. Navedel je še, da ga pravna služba ni opozorila na omenjeni del zakona o integriteti. "Bi pa, če bi se še enkrat znašel v danih okoliščinah, zagotovo ravnal drugače," je zapisal.

Damjan Jaklin, župan občine Velika Polana

Na občini Velika Polana pojasnjujejo, da je Matjašec v postopku prekinitve delovnega razmerja. "Občina ga je že razrešila s funkcije ravnatelja, prav tako pa je zaradi ugotovitev revizije tudi v postopku prekinitve delovnega razmerja," je za STA povedal župan Velike Polane Damijan Jaklin.

Revizija, ki jo je izvedla občina kot ustanoviteljica šole in jo končala v začetku tega leta, je po njegovih besedah ugotovila več nepravilnosti. Te se med drugim nanašajo na izvedbo javnih naročil in na poslovanje, je pojasnil župan.

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2012 ob 10:29 nik gost

      je pa zanimivo, ko minister zaposli svoje prijatelje in druzino v svoj kabinet, kot soferja in podobno, potem "on ima pravico izbirati sodelavce" buhahahaha koja smo parodija od drzave

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.07.2012 ob 11:50 sobočanec gost

      verjetno je imel župan svoje interese za zaposlitev. na bruhnje mi gre ta Jaklin, ki je bil že vsepovsod, tudi v M.toplicah za kulturo itd. Kako se lahko spravi na svojega občana???? naj pogleda druge občine in šole, nič ni drugače. ravnateljice zaposlujejo svoje sorodnike in županove, pa jim na kraj pameti en pride prijava korupcojski komisiji! Sigurno ima Jaklin svojega kandidata za ravnatelja. Potrebno je gledati tudi jaklinu kaj počne

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.07.2012 ob 12:46 Spirit gost

      Jaklin ga je postavil in ga podpiral, dokler ga je ta ubogal in ni razmišljal s svojo glavo.Ko je Matjašec začel razmišljati po svoje, je seveda postal moteč dejavnik za vsevedega župana. Take ljudi, ki ne razmišljajo s svojo glavo ima nastavljene v vseh občinskih društvih, tak način dela je imel tudi v slovenski turistični organizaciji. Ko ni bilo več vse po njegovem, pa je vehementno podal svoj odstop in to objavil v vseh medijih. Tipični samovšečen vaški politikant.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.07.2012 ob 13:15 tako je gost

      Se strinjam z zadnjima komentarjema. Dejstvo je, da je Matjašec delal napačno in tudi, če povprašate zaposlene na šoli bodo vedeli kako pikro na njegov račun povedat, saj še zdaleč ni sposoben za ravnateljsko funkcijo in jo je pač dobil, kot dober prijatelj Jaklina. Predvidevam, da to prijateljstvo zdaj ne bo več tako tesno ;) Po drugi strani pa je spet dejstvo, da Jaklin igra lokalnega šerifa in se ima (veliki povdarek na "ima") za vseveda. Pač zaradi svoje samovšečnosti in temu primernega nastopa s tem lahko prepriča večino sovaščanov, tistih nekaj sposobnih pa nikakor! Ampak žal zaradi velikosti občine in malomeščanske politike, si dejansko sposobni ljudje ne želijo njegovega stolčka in tako lahko Jaklin svojo pištolo še naprej vrti okrog prsta. Lepo bi bilo, da se tudi njemu pogleda malo pod prste, saj je tam dosti, dosti več umazanega, kot je pri Matjašecu, saj pa konec koncov ne smemo pozabiti, da Matjašec ne bi mogel narediti teh bedarij, če ga Jaklin ne bi tja nastavil in tako smo pri izvirnem grehu ;) Jaklin je pa za svoje prijatelje dosti bolje poskrbel in tudi za večje število. Na supervizorju se lepo vidi s kom dela občina in občinska podjetja (tudi OŠ) in, če veš kdo je v tistih podjetjih lastnik oz. zaposlen ti je marsikaj jasno. Še posebej mi ni jasno zakaj občina V. Polana, ki je ena najmanjših v Sloveniji, rabi svojo komunalo s polno "bojno opremo", dokler seveda ne upoštevamo dejstva, da se preko teh podjetij da lepo kasirat za svoj lasten žep, obenem pa še kolegi imajo službo. Zato močno upam, da bo tudi Jaklinovo delo enkrat pregledala neodvisna revizija in Klemenčičev urad.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2012 ob 8:10 SRAKA. gost

      A SE JE ŠTO PITAL KELKO SVOJIH PRIJATELJIC INPRIJATELJEV JE TUDI JAKLIN ZAPOSLO. ČE IZJAVI ENA OD PREJŠNJIH RAVNATELJEV DA JE VSA SREČNA KA SE JE REŠILA VSEMOGOČNEGA g.JAKLINA SI LEJKO ČLOVIK MARSIKAJ MISLI. TUDI NJEMI BI TRBELO POŠTENO POGLEDNOTI POD PRSTE. RAVNATELJ JE DELAL ČISTO NORMALNO TAKO KOD BI DELAL VSAK IZMED NAS, ČE BI IMEL NEZAPOSLENEGA BRATA.PA ŠE TO ZA JAKLINA TO NI PRVA NEPRAVILNA ODPUSTITEV. ZA RAVNATELJA MI JE RESNIČNO ŽAL.JE ČISTO VREDU EDINA NJEGOVA NAPAKA JE,DA NI UBOGAL JAKLINA.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2012 ob 9:55 zanimivo gost

      Izredno zanimivo se mi zdi, da prav na vseh straneh, kjer je objavljena ta novica, vsi komentirajo, da je prav Jaklin tisti, ki je očitno boter vsem tem nepravilnostim. Očitno se vseeno nekaj zelo gnilega skriva za fasado novega parka in drugih pridobitev v občini, ki so še pred kratkim bili tako opevani. Glede na to, da se Jaklin forsira v vse raznorazne zavode, društva ipd. (turistično, kulturno, gasilsko, športno,...) bo očitno najbolje to, kot je predlagal "tako je", da tudi Jaklina obišče revizija in Klemenčičevi uradniki, saj nikakor ne verjamem, da človek, ki je profesionalno župan in oče dveh otrok ter se hvali kako zelo je pameten in uspešen ima dejansko čas pa voljo biti vsepovsod zraven, ne da bi od tega imel osebne koristi (beri €).

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.07.2012 ob 11:33 Menart gost

      SPOŠTUJ RODBINSKE IN DRUGE ZVEZE, KAJTI LE PO NJIH SE KAM PRILEZE.... to so besede g. Janeza Menarta, ki so še kako resnične.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.07.2012 ob 18:10 nekdo gost

      Sraka: "RAVNATELJ JE DELAL ČISTO NORMALNO TAKO KOD BI DELAL VSAK IZMED NAS, ČE BI IMEL NEZAPOSLENEGA BRATA." SRAKA to pa ne drži. Vsi namreč NE delajo tak, ampak se držijo nekih pravil. Tak, da ne meči vse v isti koš. Brat in njehova partnerica sta nej prijatelja, amplak sta familija (omenjaš, da Jaklin zaposluje prijatelje, ravnatelj pa po takem zaposluje familijo). Ravnatelj bi najverjetneje mogel biti vzor učencem ali se motim? Glede na očitana dejanja je kazen pravična. Glede župana pa, volitve so 2014 in tam se bo pokazalo ali mu ljudje še zaupajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.08.2012 ob 18:11 POMURKA gost

      "Občina ga je že razrešila s funkcije ravnatelja, prav tako pa je zaradi ugotovitev revizije tudi v postopku prekinitve delovnega razmerja," je za STA povedal župan Velike Polane Damijan Jaklin. JAKLIN JE LEPO POVEDAL, DA JE OBČINA TISTA, KI JE RAVNATELJA RAZREŠILA... :) A NE RAZREŠUJE IN POTRJUJE RAVNATELJA SVET ZAVODA OSNOVNE ŠOLE??? PA SE JE KAR SAM IZDAL, DA JE BILO TO NJEGOVO MASLO.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      06.08.2012 ob 11:25 ABRAKADABRA gost

      Gospod župan bi si moral tudi sam prebrati Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      06.08.2012 ob 12:01 gost gost

      Trdno upam,da bodo že enkrat stopili na prste vsem lokalnim "ŠERIFON",ki so razstrošeni po celem Pomurju.Tega gospodiča Jaklina poznam iz PTZ in dobro da je odsopil,ker je ogled in dejavnost te zveze z svojim nedelom ,spravil naminimum.Apeliral pa bi na vse občane,da kjer delujejo taki župani ,(šerifi) da to ne pozabijo v času volitev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.