https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Odranci najmanjša slovenska občina po površini

27.07.2012 ob 11:49  

Po podatkih Statističnega urada RS (Surs) je največja slovenska občina po površini Kočevje, najmanjša pa Odranci, ki je kar 80-krat manjša. V registru prostorskih enot, ki ga vodi in vzdržuje Geodetska uprava RS, pa je bilo 1. julija letos evidentiranih 12 statističnih regij, 211 občin in 6.032 naselij.


Občina Kočevje je kot največja slovenska občina po površini obsegala 555 kvadratnih kilometrov ali približno tri odstotke celotne površine Slovenije. Kar 80-krat manjša od te občine je bila občina Odranci, ki pa je kot najmanjša slovenska občina obsegala le sedem kvadratnih kilometrov.

Prva po številu naselij je bila občina Krško s 158 naselji, občine Kobilje, Odranci in Trzin pa so obsegale vsaka le po eno naselje.

Ljubljana je imela na opazovani dan, 1. julija letos, več kot 1000 oz. 15 odstotkov vseh slovenskih ulic, takoj za njo je občina Maribor, kjer je bilo nekaj manj kot devet odstotkov vseh slovenskih ulic. Surs na svoji spletni strani navaja tudi, da se je število hišnih številk med 1. aprilom in 1. julijem najopazneje povečalo v občinah Koper (za 101) in Ljubljana (za 59).

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2012 ob 12:11 realist gost

      takšne male občine so za državo samo škoda. v njej dela dobro plačana birokracija, kera ma fejst malo dela. To je samo izguba. V pomurji bi moglo biti največ 5 občin: Murska Sobota, Grad, Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer in to je to...

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2012 ob 12:18 realist2 gost

      zakoj pa Grad ....tou še veča škoda kak Odranci pogledni tij Odrance kak so poštimani proti Gradu pa brez izgube dočim Grad katastrofa v finančnon smisli....

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.07.2012 ob 12:34 realist gost

      Grad san dal kak primer za nekšno občino za Goričko. Saj zavolo menej je lejko kera koli občina na Goričkon, makar Kuzma, Puconci...

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.07.2012 ob 12:44 tromejnik gost

      kuzma republika ! :D

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.07.2012 ob 13:18 neutralen?! gost

      Občina Odranci najbole poštimana? za realista2 Niti slučajno: nima poštene trgovine, ne mesnice, ne poštenega vrtca, ne interneta, ne cest, ne dobre vode itd. Ima tovarno, ki jo je finasiral tujec, na račun države SLO. Poleg tega so privatniki in župan prišli do poceni zemljišč ( primer: pred kratkim je župan Odranec prodajal 20 a zemljišča za 120.000 eur + DDV, kupil za bagatelo, spremembo namembnosti plačala občina ) Isti primer kot Jankovič! Tovarna zaposluje večina iz drugih občan, ne iz občine, na račun ZAVODA itd. Vsepovsod korupcija. Se strinjam, ni potrebno toliko občin in birokracije!!! Dobro plačani, delati pa ne vejo! za napake pa ne odgovarja nihče, ne župan in ne "tajniki" ali direktorji OU.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.07.2012 ob 18:52 hhhh gost

      ka je stebo neutralen ?? ti si pri stvare ka pa tej vesi falij ?? ma pošto ma šolo ma trgovino za vas čisto normalno velko ma petrol ma bankomat ma ŠPORTNI PARK daleč naokole zriktane v nulooo keroga glavno igrišče trava je fenomelana! zakoj te misleš ka bi velikane kak so AEK v odrancaj trenerale ?daj stare ide na realna tla pa ne guče neka na pamet !

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.07.2012 ob 13:50 ko te šiša gost

      realist ge te resno ne razmin kak lejko primerjavo das Grad. Jebem ti SELO koje se zove GRAD. Ce bi Grad gor vuzgali bi na enoj strani vo letele lopove na drugoj strani pa kurve.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.